Με αναπηρικό καροτσάκι στο δικαστήριο το «Λίπος» -Ζήτησε και πήρε αναβολή η Ζωή Κωνσταντοπούλου - iefimerida.gr

Με αναπηρικό καροτσάκι στο δικαστήριο το «Λίπος» -Ζήτησε και πήρε αναβολή η Ζωή Κωνσταντοπούλου

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αναπηρικό καροτσάκι έκανε την εμφάνιση του ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου ο Γεωργιανός Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Σήμερα είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το αίτημα των Γαλλικών αρχών για την έκδοση του, ωστόσο λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο εκζητούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπουλου υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης με τον πρόεδρο να ζητεί την παρουσία του εκζητουμενου ενώπιον του δικαστηρίου, όπως και έγινε. Το «Λίπος» ήρθε σε καροτσάκι , συνοδευόμενος από αστυνομικούς με τον διασωστικό του ΕΚΑΒ να καταθέτει ότι έχει υψηλή πίεση και την συνήγορο του να αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε την συζήτηση για τος 20 Ιουλίου και ο εκζητουμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Το ιστορικό

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας. Φαίνεται όμως ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς Συμφωνά με την αστυνομία επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.οοο.οοο ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο Λίπος τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ακόμη 13 άτομα, 11 από αυτούς Γεωργιανοί. Δύο εξ' αυτών επίσης εκζητούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λίπος Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ