Το Δημόσιο ο μεγαλύτερος κληρονόμος ακινήτων -Βροχή οι αποποιήσεις λόγω φόρων - iefimerida.gr

Το Δημόσιο ο μεγαλύτερος κληρονόμος ακινήτων -Βροχή οι αποποιήσεις λόγω φόρων

Πανοραμική άποψη της πρωτεύουσας-Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυσθεώρητοι φόροι και η έλλειψη ρευστότητας έχουν αναδείξει το Δημόσιο ως τον μεγαλύτερο... κληρονόμο, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα περιέρχονται σε αυτό λόγω αποποιήσεων κληρονομιάς.

Μόνο το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιών ξεπέρασαν τις 135.000, σύμφωνα με την Καθημερινή, γεγονός που καταδεικνύει την αδυναμία των κληρονόμων να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς ή να ανταποκριθούν μελλοντικά στο κόστος κατοχής ακινήτου.

Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα της απόγνωσης χιλιάδων νοικοκυριών, που, υπό το οικονομικό και φορολογικό βάρος που συνεπάγεται πλέον η κατοχή ακινήτου, σπεύδουν να το εκχωρήσουν στο δημόσιο δωρεάν!

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των κατοικιών της χώρας παραμένει απαξιωμένο, ενώ η απουσία αγοραστικής ζήτησης είναι δεδομένη. Ετσι, δυσχεραίνεται ακόμα και το προφανές, δηλαδή η δυνατότητα των κληρονόμων να εντοπίσουν αγοραστή και, σε συνεννόηση μαζί του, να προχωρήσουν στην αποδοχή κληρονομιάς και έτσι να μπορέσουν να πωλήσουν τουλάχιστον το ακίνητό τους και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ορκωτό εκτιμητή κ. Μπάμπη Χαραλαμπόπουλο, επιστημονικό σύμβουλο της Solum Property Solutions και πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, «το ακίνητο αποτελεί πλέον άγος. Τα χρόνια της κρίσης οι κατοικίες έχασαν κατά μέσον όρο το 45% της αξίας τους και αυτή την περίοδο σημειώνεται μια σταθεροποιητική τάση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ