Μειώνεται ο μέσος όρος παραμονής των τουριστών στη χώρα μας - iefimerida.gr

Μειώνεται ο μέσος όρος παραμονής των τουριστών στη χώρα μας

Επιβάτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος-Φωτογραφία:Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειώνουν τον μέσο χρόνο παραμονής στη χώρα μας οι τουρίστες αυξάνουν ωστόσο τη δαπάνη όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η δαπάνη ανά διανυκτέρευση το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2018 ανέρχεται σε 55 ευρώ αυξημένη κατά 2,2% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπου η δαπάνη ήταν στα 54 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η μέση διάρκεια διαμονής διαμορφώνεται φέτος στις 5,4 διανυκτερεύσεις μειωμένη κατά 1,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 (Ιανουάριος-Μάρτιος 2017: 5,5 διανυκτερεύσεις).

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 10,7% και διαμορφώθηκε στις 10.026 χιλ. διανυκτερεύσεις από 9.057 διανυκτερεύσεις το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αύξηση κατά 18,9% των διανυκτερεύσεων των κατοίκων χωρών της ΕΕ-28, καθώς οι διανυκτερεύσεις των κατοίκων χωρών εκτός της ΕΕ-28 μειώθηκαν κατά 4,2%.

Η αύξηση των διανυκτερεύσεων των κατοίκων χωρών της ΕΕ-28 είναι αποτέλεσμα της αύξησης των διανυκτερεύσεων από τις χώρες της ζώνης του ευρώ κατά 24,7% και των διανυκτερεύσεων από τις χώρες της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 6,9%.

Ανοδο κατά 43,6% παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις από τη Γερμανία, ενώ αυτές από τη Γαλλία και από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 71,0% και 6,8% αντιστοίχως.

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 16,6% παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις από τη Ρωσία, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13,1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρισμός διανυκτερεύσεις δαπάνη ΤτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ