Οι ΗΠΑ συζητούν με την Τουρκία την πώληση συστήματος Patriot -Εναλλακτική για τους ρωσικούς S-400 - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ συζητούν με την Τουρκία την πώληση συστήματος Patriot -Εναλλακτική για τους ρωσικούς S-400

Οι ΗΠΑ συζητούν με την Τουρκία την πώληση συστήματος Patriot (Φωτογραφία: AP/ Eugene Hoshiko)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πιθανή συμφωνία με την Τουρκία, για την πώληση του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot διαπραγματεύεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ως εναλλακτική για τους S-400 που η Αγκυρα έχει συμφωνήσει να πάρει από τη Ρωσία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί να δώσει στους Τούρκους να καταλάβουν τι μπορούμε να κάνουμε αναφορικά με το σύστημα Patriot, δήλωσε η Τίνα Καϊντανάου, πρεσβευτής των ΗΠΑ, που ασκεί ασκούσα χρέη υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδια για τις πολιτικο-στρατιωτικές υποθέσεις. Δεν διευκρίνισε όμως αν οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο περιθώριο της αεροπορικής έκθεσης στο Φαρνμπόροου.

Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους ρωσικούς S-400 προκάλεσε εντάσεις, ενώ έθεσε σε κίνδυνο την αγορά F-35 από τις ΗΠΑ.

«Σε τελική ανάλυση ανησυχούμε ότι η αγορά αυτών των συστημάτων από τους Ρώσους θα είναι υποστηρικτική κάποιας από της λιγότερο καλής συμπεριφοράς που έχουμε δει από αυτούς (τη Ρωσία) σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και αλλού», ανέφερε σχετικά η Καϊντανάου.

Η ίδια τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να εξασφαλίσει ότι τα συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ «παραμένουν υποστηρικτικά της στρατηγικής σχέσης μεταξύ ημών και των συμμάχων μας, στην περίπτωση της Τουρκίας είναι οι Patriots».

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Patriot S-400 Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ