Το Twitter λάτρεψε τον πανηγυρισμό του Μακρόν για το Μουντιάλ [εικόνες]

Οι πανηγυρισμοί του Εμανουέλ Μακρόν μετά την νίκη της Γαλλίας στο Μουντιάλ, ξεπέρασαν τα γαλλικά σύνορα και κατέκτησαν τον πλανήτη.

Πολλοί σχολίασαν το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που ο γάλλος πρόεδρος δείχνει τόσο ενθουσιασμένος και ξεπέρασε τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς που είχε ως τώρα.

Η εφημερίδα Le Figaro έκανε ολόκληρη ανάλυση για τους πανηγυρισμούς Μακρόν και κάλεσε τον καθηγητή της Σορβόνης Arnaud Benedetti να αναλύσει την στρατηγική επικοινωνίας που είχε κατά νου ο γάλλος πρόεδρος.

«Μια εικόνα προφίλ, το στήθος προτεταμένο κατά 3/4, μια γροθιά στον αέρα πάνω από το γήπεδο: είναι ένας Μακρόν-Ρωμαίος που πιάνει τη στιγμή του θριάμβου των ξιφομάχων του για να δείξει την ικανοποίησή του. Από την εξέδρα είναι ο πρόεδρος που χαιρετίζει αυτή την συλλογική έκσταση που κατακλύζει τα πάντα!» γράφει η Le Figaro στην ανάλυσή της.

«Ο Μακρόν χρησιμοποιεί το στιγμιότυπο για να δώσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Θέλει να φανεί φυσικός, παρών στα γεγονότα της επικαιρότητας. Κινεί το σώμα του ώστε να εγγράψει τη στιγμή όσο πιο δυναμικά μπορεί και να ποζάρει έτσι για την αιωνιότητα. Θέλησή του εδώ προφανώς είναι να μιλήσει με τον μύθο του και όχι με την επικαιρότητα. Γίνεται άγαλμα, αναπαριστά τον εαυτό του, κατασκευάζει την μετέπειτα αναπαράστασή του», δηλώνει, μεταξύ άλλων ο καθηγητής της Σορβόνης.

Ας σημειωθεί ότι η Le Figaro έκανε και διαδικτυακή δημοσκόπηση με το ερώτημα «θα έχει κέρδος ο Μακρόν από το Μουντιάλ;».

Τα σχόλια έπεσαν βροχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Pulp Fiction #PoseTonUmtiti #PoseTonWinnerMacron
  • #PoseTonWinnerMacron Vers l'infini et au delà !!
  • PoseTonWinnerMacron

Οι χρήστες τοποθετούν, μάλιστα, τον Εμανουέλ Μακρόν, με φωτοσόπ, στα πιο απίθανα μέρη:

[Εδώ ο Μακρόν λέει «Είμαι ο βασιλιάς του πλανήτη» και η Μπριζίτ Μακρόν, πίσω του, απαντά «Αρκετά! Θα πέσεις! Ελα να φας την κομπόστα σου»]:

[«Γιατί είναι η δική ΜΟΥ νίκη»]

Το περιοδικό ΤΙΜΕ έγραψε άρθρο με τίτλο «Ο Εμανουέλ Μακρόν ξέρει να πανηγυρίζει έναν τίτλο Μουντιάλ» και του αφιέρωσε αρκετές φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Twitter Μουντιάλ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ