Ταξίδι στο εξωτερικό και internet; – Υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν την λύση - iefimerida.gr

Ταξίδι στο εξωτερικό και internet; – Υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν την λύση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμάζεστε μήπως για το επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό; Είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους, το σίγουρο είναι πως το κινητό θα σας συντροφεύει (δεν το αποχωρίζεστε εξάλλου σχεδόν ποτέ), τόσο για να προγραμματίσετε τα επόμενα ραντεβού σας όσο και για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με φίλους και γνωστούς στην πατρίδα.

Ταξίδι στο εξωτερικό και internet; – Υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν την λύση | iefimerida.gr 0

Προτού φύγετε, έως τώρα τουλάχιστον, τσεκάρατε πάντα τα δεδομένα της σύνδεσής σας, μην τυχόν και ξεμείνετε σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη. Κι αυτό γιατί μέχρι πριν από ένα χρόνο, το roaming στην ΕΕ χρεωνόταν. Μάλιστα, με την κατάργηση των χρεώσεων και την εφαρμογή των νέων κανόνων περιαγωγής - roam-like-at-home (RLAH), έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση της κίνησης περιαγωγής το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016, όπως δείχνουν έρευνες της Ε.Ε.

Πλέον, η COSMOTE προσφέρει μια μοναδική υπηρεσία στους συνδρομητές συμβολαίου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ιδιώτες, να μπορούν να ελέγχουν τα mobile data που καταναλώνουν, σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Μέσω της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE My Internet, εάν είστε συνδρομητής συμβολαίου και βρίσκεστε εντός Ε.Ε., θα ενημερώνεστε αυτόματα με SMS στο κινητό σας, όταν καταναλώσετε τα MB του προγράμματός σας (φτάνοντας στο 80% και στη συνέχεια στο 100%). Παράλληλα, με την κατανάλωση όλων των data, διακόπτεται η δυνατότητα πλοήγησης, για να αποφευχθεί τυχόν επιπλέον χρέωση.

Ταξίδι στο εξωτερικό και internet; – Υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν την λύση | iefimerida.gr 1

Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε πραγματικά το κόστος για τη χρήση των MB, και αν δε θέλετε με την επιστροφή σας στη χώρα, να βρείτε έναν λογαριασμό που θα σας κάνει να μετανιώσετε το ταξίδι σας, μπορείτε να επιλέξετε να μην χρεωθείτε ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Η COSMOTE, όντας η πρώτη ελληνική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα για αποφυγή επιπλέον χρεώσεων από χρήση mobile data στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μένει μόνο σε αυτό. Για εσάς που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο διαδίκτυο όσο καιρό θα λείπετε στο εξωτερικό, η COSMOTE έχει και πάλι την απάντηση, με τα πακέτα GIGA NOW, με την μέση χρέωση ανά GB, να έχει μειωθεί σχεδόν 75%. Έχετε δηλαδή τη δυνατότητα να επιλέξετε επιπλέον κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα GIGA NOW ή να πλοηγηθείτε με χρέωση, πολύ φθηνότερη απ’ ότι στο παρελθόν.

Ταξίδι στο εξωτερικό και internet; – Υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν την λύση | iefimerida.gr 2

Τέλος στον περιορισμό της χρήσης του κινητού τηλεφώνου στην Ε.Ε.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της ένωσης, οι συνδρομητές που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο είναι πλέον λιγότερο πιθανό να περιορίσουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Συνολικά, το 53% των ταξιδιωτών περιόριζε τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά κάποιο τρόπο όταν ταξίδευε σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η πιο κοινή ενέργεια ήταν να απενεργοποιήσουν την περιαγωγή δεδομένων στο τηλέφωνό τους (27%). Πλέον το 46% των συνδρομητών που ταξιδεύουν δεν το κάνουν. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε το 2017, οι ταξιδιώτες είναι πλέον λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ότι περιορίζουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων, με όποιο τρόπο, ενώ ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. ειδικότερα είναι λιγότερο πιθανό να απενεργοποιήσουν την περιαγωγή δεδομένων. Να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν ένας στους πέντε ενεργοποιούσε ένα ειδικό πρόγραμμα περιαγωγής δεδομένων που προσέφερε ο τηλεπικοινωνιακός του πάροχος (20%), ενώ το 12% έκλεινε το κινητό του τηλέφωνο και δεν το χρησιμοποιούσε καθόλου. Μόλις πάνω από ένα στους είκοσι (6%) χρησιμοποιούσε κάρτα SIM της χώρας που επισκέπτονταν.

Ταξίδι στο εξωτερικό και internet; – Υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν την λύση | iefimerida.gr 3

Για το επόμενο λοιπόν ταξίδι σας στο εξωτερικό, δε χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον. Η COSMOTE αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες σας, είναι στο πλευρό σας για να σας μείνει το ταξίδι αξέχαστο!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ