Aρχισε η σύνοδος Τραμπ-Πούτιν -Σφιχτά χαμόγελα, χειραψία εξπρές 3 δευτερολέπτων [εικόνες] - iefimerida.gr

Aρχισε η σύνοδος Τραμπ-Πούτιν -Σφιχτά χαμόγελα, χειραψία εξπρές 3 δευτερολέπτων [εικόνες]

Μόλις τρία δευτερόλεπτα κράτησε η σφιγμένη χειραψία Τραμπ-Πούτιν (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες βλοσυρός, πιθανώς ενοχλημένος που τον έστησε μία ολόκληρη ώρα ο Ρώσος ομόλογός του...

Aρχισε η σύνοδος Τραμπ-Πούτιν -Σφιχτά χαμόγελα, χειραψία εξπρές 3 δευτερολέπτων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Πούτιν είπε ότι είναι ευχαρίστησή του που συναντά τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ εκείνος τον συνεχάρη για την επιτυχημένη διοργάνωση του Μουντιάλ και την πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ρωσίας. «Είδα αρκετά... διοργανώθηκε όμορφα», τόνισε επισημαίνοντας ότι στο τετ-α-τετ τους θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για διάφορα θέματα από το εμπόριο μέχρι την Κίνα και «τον κοινό μας φίλο Πρόεδρο Σι».

Aρχισε η σύνοδος Τραμπ-Πούτιν -Σφιχτά χαμόγελα, χειραψία εξπρές 3 δευτερολέπτων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αναφορικά με τις αμερικανορωσικές σχέσεις σημείωσε: «Έχουμε τεράστιες ευκαιρίες μαζί, δεν τα πηγαίναμε καλά εδώ και χρόνια. Κι είναι καλό να τα πηγαίνουμε καλά, αυτό θέλει κόσμος. Διαθέτουμε το 90% των πυρηνικών όπλων του πλανήτη κι αυτό δεν είναι καλό».

Aρχισε η σύνοδος Τραμπ-Πούτιν -Σφιχτά χαμόγελα, χειραψία εξπρές 3 δευτερολέπτων [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Διεθνή ΜΜΕ σημειώνουν ότι ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε σε άλλα σημαντικά θέματα της ατζέντας των συνομιλιών όπως η καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, το Συριακό, το Βορειοκορεατικό, το Ουκρανικό, οι επιθέσεις με novichok στη Βρετανία ή το ΝΑΤΟ.

Ενώ απέφυγε και να σχολιάσει την καθυστέρηση του Πούτιν-επίδειξη ισχύος, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αλλά και τη δική του καθυστερημένη άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο στο Ελσίνκι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε στον Τραμπ ότι είναι καιρός να μιλήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, αλλά και δύσκολα πολυεθνικά θέματα.

«Υπάρχουν αρκετά από αυτά για να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή» επεσήμανε.

Λίγο πριν αποχωρήσουν οι κάμερες οι δύο ηγέτες έδωσαν τα χέρια σε μια χειραψία που κράτησε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ενώ αμφότεροι έδειχναν σφιγμένοι και δεν χαμογελούσαν ιδιαίτερα.

Πώς σχολιάζει ο ρωσικός Τύπος τη συνάντηση

«Ιζβέστια»: Από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου καμία άλλη συνάντηση προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ δεν αναμενόταν με τέτοια αισθήματα όσο η σημερινή του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ (...) Ένα αξιοσημείωτο της συνάντησης αυτής είναι ότι ο Αμερικανός ηγέτης δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το αμερικανικό κατεστημένο και ουσιαστικό δεν είναι ελεύθερος στις αποφάσεις του (...) Για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζεται ως «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου», ως «παρίας» του...

«Ροσίσκαγια Γκαζέτα»: «Η συνάντηση είναι σημαντική για να βρεθεί η κατάλληλη χημεία μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Τραμπ έχει πει ότι αντιμετωπίζει τον Πούτιν ως ανταγωνιστή, αλλά το Κρεμλίνο βλέπει τον Αμερικανό πρόεδρο ως εταίρο στις διαπραγματεύσεις».

«Μοσκόβσκι Κομσομόλετς»: Τραμπ και Πούτιν: Ορκισμένοι εχθροί ή οι καλύτεροι φίλοι; Η συνάντηση στο Ελσίνκι δεν θα είναι ιστορική (...) Με το επιχειρηματικό του τσαγανό ο Τραμπ είναι ένας ρομαντικός πολιτικός ιδεολόγος. Αλλά ο Πούτιν δεν είναι μόνον μάστορας της πολιτικής ίντριγκας και τον αιφνίδιων τακτικών ελιγμών, αλλά κι ένας ονειροπόλος του Κρεμλίνου».

«Νεσαβισίμαγια Γκαζέτα»: «Ο Ρώσος πρόεδρος προφανώς δεν έχει τίποτε να περιμένει από τη σύνοδο κορυφής. Ο Τραμπ τη χρειάζεται για τους δικούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Θέλει να δείξει ότι διαπραγματεύεται τόσο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν όσο και με τον Πούτιν».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ