Η κεντρώα Τερέζα Μέι πάλι απέναντι στους ακραίους με το Brexit - iefimerida.gr

Η κεντρώα Τερέζα Μέι πάλι απέναντι στους ακραίους με το Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμα δυνητικά καθοριστική για το πολιτικό της μέλλον ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων αντιμετωπίζει απόψε η Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας για το Brexit.

Οι βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο περί Φορολογίας (Διασυνοριακού Εμπορίου) το οποίο ορίζει κατά βάση ότι η Βρετανία θα μπορεί να επιβάλλει τη δική της τελωνειακή πολιτική μετά από το Brexit, με δικούς της δασμούς σε εισαγωγές κ.ο.κ.

Η πρωθυπουργός είπε την Κυριακή ότι πρόκειται για ένα αναγκαίο βήμα στην προσπάθεια της χώρας να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο, ακόμα και για αυτό της μη συμφωνίας με την ΕΕ.

Η αναφορά αυτή της Τερέζα Μέι ήταν μία προσπάθεια να πείσει τους πιο σκληροπυρηνικούς Brexiteers της κοινοβουλευτικής της ομάδας να στηρίξουν το νομοσχέδιο, εν μέσω παρασκηνιακών ζυμώσεων και προειδοποιήσεων που φτάνουν μέχρι και τις απειλές για υποβολή ενδοκομματικής πρότασης δυσπιστίας κατά της πρωθυπουργού.

Οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές, καθοδηγούμενοι από τον Τζέικομπ Ρις Μογκ, δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με την τελική πρόταση της κυβέρνησης για τη μελλοντική εμπορική και τελωνειακή σχέση με την ΕΕ, όπως καθορίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Τσέκερς. Υπενθυμίζεται ότι μετά από το Τσέκερς παραιτήθηκαν οι υπουργοί Brexit και Εξωτερικών, επίσης αντιτιθέμενοι στην πρόταση της Μέι για το ελαφρύ Brexit.

Οι βουλευτές αυτοί έχουν καταθέσει τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο που εφόσον εγκριθούν θα μπορούν να τινάξουν στον αέρα την κυβερνητική πρόταση. Από τη στιγμή, ωστόσο, που το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει μαζί με τους πιο σκληροπυρηνικούς Brexiteers, οι τροπολογίες αυτές θεωρείται ότι θα απορριφθούν.

Στην τελική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που είναι προγραμματισμένη για απόψε, όμως, η κα Μέι προετοιμάζεται για σημαντικές διαρροές από το κόμμα της.

Σε περίπτωση που υπάρξουν 48 αντάρτες βουλευτές, τότε θα θεωρηθεί πιθανή μία κίνηση υποβολής πρότασης δυσπιστίας, που θα οδηγήσει σε εσωκομματική διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την κα Μέι. Από τις 48 υπογραφές βουλευτών που χρειάζεται να υποβληθούν στο αρμόδιο όργανο του Συντηρητικού Κόμματος, την Επιτροπή 1922, φέρονται να έχουν συγκεντρωθεί ήδη οι 40.

Πηγές βρετανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως μία μερίδα των Brexiteers βουλευτών θα ήθελε η διαδικασία αμφισβήτησης της πρωθυπουργού να ξεκινήσει πριν από την προσεχή Τετάρτη, ώστε να υπάρχει χρόνος για την ψηφοφορία περί εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της πριν από τη θερινή διακοπή του κοινοβουλίου την παραπάνω Τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι κεντρώα ακραίοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ