«Εσύ, έβαλες στο μηχανογραφικό αυτό που πραγματικά ήθελες;» - iefimerida.gr

«Εσύ, έβαλες στο μηχανογραφικό αυτό που πραγματικά ήθελες;»

Θρανίο. Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Με ενοχλεί η σύνδεση του Πανεπιστημίου με τα επαγγέλματα. Μα το Πανεπιστήμιο δεν είναι επαγγελματική σχολή. Σε βάζει στην επιστήμη, σου ανοίγει κάποιους ορίζοντες και σε μαθαίνει. Μετά προχωράς»

Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης το λέει και το ξαναλέει (απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο bovary.gr στις 26/2/2018): Οι σπουδές δεν αποτελούν συνώνυμο της επαγγελματικής αποκατάστασης και ούτε βέβαια, στην πορεία των χρόνων, επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Πόσοι και πόσοι γύρω μας δεν εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς από τις σπουδές τους; Πόσα νεώτερα παιδιά δεν ξεκινούν από τις θετικές και καταλήγουν στις θεωρητικές επιστήμες; Πάμπολλα τα παραδείγματα, πάμπολλα.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η αγωνία του «να βρω δουλειά» επισκιάζει συνήθως τις επιθυμίες. Δεν θα έπρεπε όμως. Αν ξεκινάς με αυτόν το μοναδικό στόχο, δεν ξέρω πόσες πιθανότητες επιτυχίας μπορείς να έχεις.... Αλλωστε σημασία έχει το ταξίδι.

Αν δεν ξεκινήσεις με όνειρα και με την όρεξη να γνωρίσεις, να εμβαθύνεις, να ανοιχτείς σε πέλαγα γνώσης... Αν δεν βάλεις πλώρη για τα πράγματα που ικανοποιούν την ψυχή και την καρδιά σου, αν δεν αγαπάς αυτό που σπουδάζεις, πώς θα το σπουδάσεις καλά;...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Μυρτώς Λοβέρδου, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπουδές μηχανογραφικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ