Τα πρώτα προεδρικά διατάγματα του Ερντογάν -Τι αλλάζει σε θεσμούς - iefimerida.gr

Τα πρώτα προεδρικά διατάγματα του Ερντογάν -Τι αλλάζει σε θεσμούς

Ο Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: AP/ Francois Mori)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της συμπλήρωσης 2 ετών από την απόπειρα πραξικοπήματος, εξέδωσε προεδρικά διατάγματα με τα οποία αναδιαρθρώνει βασικούς θεσμούς στην Τουρκία.

Μετά την επανεκλογή του, ο Ερντογάν κατέχει πλέον σαρωτικές εξουσίες που του επιτρέπουν να εκδίδει διατάγματα και να διορίζει ή να απομακρύνει τους υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους.

Συνολικά δημοσιεύθηκαν επτά διατάγματα που αφορούν διάφορους κρατικούς θεσμούς, όπως η γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το Διευθυντήριο της Αμυντικής Βιομηχανίας και το Κρατικό Εποπτικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούν αυτά είναι η μεταφορά του Γενικού Επιτελείου υπό την εξουσία του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν διόρισε υπουργό Αμυνας τον έως πρότινος αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν διαταγματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ