Λιγότεροι εισακτέοι σε περισσότερα από 80 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ - iefimerida.gr

Λιγότεροι εισακτέοι σε περισσότερα από 80 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Mειώνονται οι εισακτέοι σε περισότερα από 80 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙMειώνονται οι ει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, με τις θέσεις για τους νέους φοιτητές να υπολογίζοναι γύρω στις 70.000.

Οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Εθνος», δεν έχουν ακόμη ληφθεί, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων στις αρχές Μαΐου, ήδη όμως γίνεται λόγος για το μικρότερο αριθμό εισακτέων, αντίστοιχο με εκείνο του 2003, 19 χρόνια πριν.

Στο επίκεντρο του κουρέματος θα βρεθούν περιζήτητες σχολές, οι οποίες οδηγούν σε αυτόματη πρόσληψη, όπως οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και ακολουθούν οι παιδαγωγικές σχολές πάσης φύσης, που παράγουν δασκάλους και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ενώ μειώσεις στον αριθμό των εισακτέων θα υπάρξουν σίγουρα και σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές.

Ειδικότερα, θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων σε 14 παιδαγωγικές σχολές, σε έξι φιλολογίας, πέντε φιλοσοφίας,οχτώ ιστορίας, αλλά και σε δύο σχολές Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής και Γερμανικής φιλολογίας.

Περικοπές θα υπάρξουν και στον αριθμό των εισακτέων σε πέντε σχολές φυσικής, τέσσερις χημείας, σε επτά ιατρικές, σε 20 πολυτεχνικές της περιφέρειας, αλλά και σε τρεις νομικές σχολές.

Επίσης, οι περικοπές περιφερειακών τμημάτων ΤΕΙ αναμένεται να συνεχιστουν και φέτος. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι καταργήθηκαν περίπου 25 τμήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ