Στην Αθήνα η Τρόικα, για να διαπιστώσει το βαθμό συμμόρφωσής μας - iefimerida.gr

Στην Αθήνα η Τρόικα, για να διαπιστώσει το βαθμό συμμόρφωσής μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμάκιο της Τρόικα αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, με σκοπό την εξειδίκευση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ (5,5% του ΑΕΠ), που θα περιέχει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Το νέο πακέτο μέτρων αφορά τη διετία 2013-2014, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Οι περικοπές αναμένεται να προέλθουν κυρίως από τις δημόσιες δαπάνες και όχι από την επιβολή νέων φόρων.

Οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν τον πρώτο έλεγχο στα πεπραγμένα της Ελλάδας μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να διαπιστώσουν το βαθμό συμμόρφωσης αλλά και να δώσουν κατευθύνεις για την προετοιμασία των μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση να υλοποιήσει.

Η προεκλογική περίοδος δεν δίνει κανένα άλλοθι για καθυστερήσεις, ενώ πρέπει να σημειωθούν οι αυστηροί όροι της νέας δανειακής σύμβασης που προβλέπουν μέχρι και πρόστιμο στην Ελλάδα, αν δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευσης της δόσης από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το κλιμάκιο των ξένων ελεγκτών θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι την Παρασκευή, οπότε και με ρητή αναφορά του νέου μνημονίου, η Τρόικα αναμένει την έκδοση υπουργικής απόφασης σε συνεννόηση με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ η οποία θα παράσχει τα τεχνικά στοιχεία του πλαισίου ανακεφαλαίωσης των τραπεζών.

Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος οφείλουν να ολοκληρώσουν μέχρι την Παρασκευή μία στρατηγική αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών, ώστε η προετοιμασία της ανακεφαλαιοποίησης να ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ