«Παρέλαση» μέχρι την Αμοργό έκανε το Πίρι Ρέις ανήμερα της Εθνικής Επετείου - iefimerida.gr

«Παρέλαση» μέχρι την Αμοργό έκανε το Πίρι Ρέις ανήμερα της Εθνικής Επετείου

«Παρέλαση» μέχρι την Αμοργό έκανε το Πίρι Ρέις ανήμερα της Εθνικής Επετείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aκόμη και ανήμερα της Εθνικής Επετείου, ο πλους του Πίρι Ρέι στο Αιγαίο συνεχίστηκε και μάλιστα έφτασε μέχρι την Αμοργό.

Σύμφωνα με τη NAVTEX που έχει εκδοθεί, το Πίρι Ρέις θα κάνει «ωκεανογραφικές έρευνες» από τις 19 έως τις 29 Μαρτίου, σε τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς να καθορίζονται επακριβώς οι περιοχές που θα κινηθεί. Πάντως, χθες, ανήμερα την 25η Μαρτίου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που δημοσιεύεται στο onalert.gr, το τουρκικό σκάφος έπλεε ανοιχτά της Αμοργού.

Στις 21 του μηνός το Πίρι Ρέις έπλεε ανοιχτά της Μυτιλήνης, ενώ μία μέρα αργότερα ανοιχτά της Χίου.

Τις προηγούμενες ημέρες επί του θέματος είχε τοποθετηθεί και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις στο Αιγαίο

Από την πλευρά της η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι η «ακαδημαϊκή ναυτική έρευνα» μπορεί να διεξάγεται ελεύθερα στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, χωρίς τα παράκτια κράτη να χρειάζεται να ζητούν άδεια το ένα από το άλλο.

«Παρέλαση» μέχρι την Αμοργό έκανε το Πίρι Ρέις ανήμερα της Εθνικής Επετείου | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ