Μεντβέντεφ: Ο Ανάν είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία τής Συρίας - iefimerida.gr

Μεντβέντεφ: Ο Ανάν είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία τής Συρίας

Ρωσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στήριξή του στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, εξέφρασε ο πρόεδρος τής Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, στην Μόσχα.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο Ανάν ενδέχεται να είναιη τελευταία ευκαιρία προκειμένου να αποφευχθεί ένας «μακρύς και αιματηρός εμφύλιος πόλεμος» στη Συρία. Κάλεσε ωστόσο τον Ανάν να κρατήσει μία ισορροπία στις επαφές που αναμένεται να πραγματοποιήσει το άμεσο διάστημα, τόσο με την κυβέρνηση της Συρίας, όσο και με τους αντικαθεστωτικούς.

Ο Ανάν πραγματοποιεί αυτήν και την επόμενη εβδομάδα επισκέψεις σε Ρωσία και Κίνα με σκοπό να πείσει τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να υιοθετήσουν μία πιο σκληρή στάση απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με αντικαθεστωτικές πηγές, περισσότεροι από 50 άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν εχθές, Σάββατο, από επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας σε διάφορα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, από τον περασμένο χρόνο που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 8000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ