Μίρα Σορβίνο: «Σκηνοθέτης με φίμωσε με προφυλακτικό σε κάστινγκ» - iefimerida.gr

Μίρα Σορβίνο: «Σκηνοθέτης με φίμωσε με προφυλακτικό σε κάστινγκ»

H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνες μετά το σκάνδαλο του Γουάινστιν, τα άπλυτα από τον κατά τα άλλα λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ εξακολουθούν να βγαίνουν στη φόρα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Μίρα Σορβίνο να αποκαλύψει μια τραυματική της εμπειρία κατά το κάστινγκ σε μια ταινία τρόμου, όταν ήταν 16 ετών. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ο σκηνοθέτης που την περνούσε από οντισιόν-και τον οποίο δεν κατονόμασε- την έδεσε σ’ ένα κάθισμα και της έβαλε ένα προφυλακτικό στο στόμα.

«Για να με τρομάξει γι’ αυτή τη σκηνή της ταινίας τρόμου, με έδεσε σφικτά σε μια καρέκλα μέχρι που μελάνιασαν τα χέρια μου και -ήμουν μόλις 16 ετών- με φίμωσε κι εγώ προσπαθούσα να δείξω έντρομη για τη σκηνή. Στο τέλος έβγαλε το φίμωτρο απ το στόμα μου και μου είπε “συγνώμη για το προφυλακτικό”. Με είχε φιμώσει με προφυλακτικό! Ήμουν πολύ νέα, δόξα τω Θεώ, για να γνωρίζω τη γεύση του προφυλακτική. Ήταν τόσο ανάρμοστο. Και τι στην ευχή ήθελε ένα προφυλακτικό στην τσέπη του στο κάστινγκ;», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη στο Hollywood Foreign Press Association η 50χρονη σήμερα ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχασε πολλούς ρόλους επειδή αρνήθηκε να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις των ιθυνόντων στη βιομηχανία του θεάματος. Κι αναφέρθηκε σ’ έναν «μεγάλο σκηνοθέτη που έχει πάρει Όσκαρ» και αναδεικνύει θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης στις ταινίες του, ο οποίος της είπε σε μια οντισιόν, πως όταν την βλέπει δεν μπορεί παρά να σκέφτεται το σεξ.

Η Σορβίνο ήταν από τις πρώτες ηθοποιούς που κατήγγειλαν δημοσίως τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ πρόσφατα ο σερ Πίτερ Τζάκσον, ο σκηνοθέτης της τριλογίας του Άρχοντα των Δακτυλιδιών, αποκάλυψε ότι ο παραγωγός του είπε να μην την χρησιμοποιήσει σε κάποια από τις ταινίες του γιατί ήταν «εφιάλτης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΡΑ ΣΟΡΒΙΝΟ Χάρβεϊ Γουάινστιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ