Γιγαντοοθόνη στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει μαγευτικές εικόνες της Ελλάδας!

«Ελάτε να επισκεφθείτε την Ελλάδα», γράφει μία γιγαντοοθόνη στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, προβάλλοντας παράλληλα αντιπροσωπευτικές εικόνες της χώρας, κατόπιν πρωτοβουλίας συμπατριωτών μας οι οποίοι κατάφεραν να μαζέψουν για τον σκοπό αυτό χρήματα, μέσα από διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Από χθες λοιπόν και για ένα μήνα, προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη το μήνυμα «Ελάτε να επισκεφθείτε την Ελλάδα» με μια φρέσκια, νεανική εικόνα, που σπάει το μελαγχολικό τοπίο που δημιούργησαν για τη χώρα μας οι απανωτές αρνητικές εξελίξεις και οι εκτιμήσεις περί χρεοκοπίας που προβάλλουν συνεχώς αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Εκτός από το μήνυμα προβάλλονται και αντιπροσωπευτικές εικόνες της Ελλάδας, όπως
ο Παρθενώνας, ελληνικά νησιά, ένα χαρούμενο κορίτσι, ένας σέρφερ και πολλές άλλες, μέσα από το απέραντο γαλάζιο.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, η οποίοι προχώρησαν στην κίνηση αυτή θέλοντας να στείλουν το μήνυμά τους σε δύο κατευθύνσεις: Καταρχάς προς τους ξένους, καλώντας τους να επισκεφθούν τη φιλόξενη χώρα μας και να γνωρίσουν ένα κομμάτι της δικής τους κληρονομιάς και μιας μοναδικής φυσικής ομορφιάς και κατά δεύτερον προς τους Έλληνες, προτρέποντάς τους να υπερβούν ό,τι αρνητικό επέφερε η συμπεριφορά πολιτικών ενεργειών και να επενδύσουν στην «αγνή ελληνική καρδιά».

Απλές ενέργειες στην αντίληψη και την πραγματοποίηση, από απλούς πολίτες που με αγάπη και πάθος αναδεικνύουν και προβάλλουν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, φαίνεται ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για την εικόνα της Ελλάδας στην Αμερική και γενικά σ' όλο τον κόσμο.

Τα χρήματα που απαιτήθηκαν για να στηρίξουν την πρωτοβουλία τους αυτή τα μάζεψαν με κινήσεις που προώθησαν μέσα από διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ