Γαλλία: Κάνουν φέτες υπουργό γιατί πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαλλία: Κάνουν φέτες υπουργό γιατί πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκανε την ανατροπή η υπουργός Δικαιωμάτων και Ισότητας Μαρλέν Σιαπά, εκλεκτή του Εμανουέλ Μακρόν: πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο και όχι το αντίστροφο.

Η συνέντευξη της υπουργού έγινε εξωφυλλο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Paris Match και προκάλεσε θύελλα στη Γαλλία.

Γαλλία: Κάνουν φέτες υπουργό γιατί πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η υπουργός Μαρλέν Σιαπά δέχτηκε να πάρει συνέντευξη από μια πρώην τηλε-βεντέτα της γαλλικής τηλεόρασης, την Κλερ Σαζάλ, η οποία παρότι αποχώρησε από το κεντρικό δελτίο, παραμένει διάσημη.

Γαλλία: Κάνουν φέτες υπουργό γιατί πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γαλλία: Κάνουν φέτες υπουργό γιατί πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πάρτε μια γεύση από το είδος της ελαφρώς light συνέντευξης:

Μαρλέν Σιαπά: Ενα πράγμα με ενδιαφέρει ιδιαίτερα σε όσα λέτε για την μητρότητα. Ο τρόπος με τον οποίο γεννήσατε το γιό σας, επέτρεψε σε πολλές γυναίκες που προέρχονταν από περιβάλλον συντηρητικό να πουν «τελικά, η Σαζάλ το έκανε, γιατί όχι εγώ;» Άθελά σας τις βοηθήσατε, αυτό λένε».

Κλερ Σαζάλ: Συμφωνώ απόλυτα. Δεν είχα απολύτως συνείδηση τη στιγμή που το έκανα [ήταν ανύπαντρη μητέρα]. Η μητρότητα πρέπει να είναι ελεύθερη. Εγώ, τουλάχιστον, έτσι το προσλάμβανα. Εξάλλου, περίμενα ώστε να έχω τα μέσα για να επιτρέψω στον εαυτό μου να αποκτήσω παιδί, εντελώς αυτόνομα»

Μαρλέν Σιαπά: Νομίζω ότι αυτό δεν έγινε δεκτό με χαρά από την οικογένειά σας.

Κλερ Σαζάλ: Οι γονείς μου δεν με έκριναν με πρωτόγονο τρόπο, αλλά σε σχέση με τους δικούς τους φόβους. Η πρώτη φράση της μητέρας μου όταν της ανακοίνωσα, σε ηλικία 37 ετών, ότι ήμουν έγκυος, ήταν: «Επομένως τώρα θα χάσεις τη δουλειά σου». Και η δεύτερη φράση ήταν: «Θα αλλάξεις τόσο πολύ σωματικά που δεν θα μπορείς πια να λες ειδήσεις». Τελικά, εγώ παρουσίασα δελτίο ως την παραμονή του τοκετού».....

Η υπουργός δέχτηκε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε θέμα στα γαλλικά ΜΜΕ.

«Καλή συνέχεια. Τώρα γράψτε και ημερολόγιο στις διακοπές σας και οδηγό περιπλανήσεων στη Γαλλία», της έγραψε κάποιος.

«Ανάμεσα στο ταξίδι σας στο Σαν Φρανσίσκο με επίκεντρο τον εαυτό σας, τις εμφανίσεις στην τηλεόραση, τις χαζο-selfies και τη χαζο-συνέντευξη σε ένα περιοδικό ταμπλόιντ, σας μένει καθόλου χρόνος να ασχοληθείτε με το υπουργείο σας;» την ρωτάει κάποιος άλλος.

Η Μαρλέν Σιαπά αυτές οι κατηγορίες εναντίον της είναι έκφραση μιας πολιτισμικής περιφρόνησης.

«Η επιθετική περιφρόνηση μιας μικρής κάστας για τους ανθρώπους που διαβάζουν Paris Match ή κάνουν ό,τι ξεπερνάει τους κώδικες είναι εξωφρενική», δήλωσε. Κατηγόρησε μάλιστα όσους εμποδίζουν τους υπουργούς να έρχονται σε επαφή με κάθε τύπο πολιτών. «Αυτός ο σνομπισμός διώχνει τους ανθρώπους από την πολιτική. Η πολιτική δεν είναι υπόθεση για λίγους. Το καθήκον των πολιτικών είναι να μιλούν σε όλους», πρόσθεσε.

H Μαρλέν Σιαπά και ο σύζυγός της ποζάρουν για το Paris Match:

Γαλλία: Κάνουν φέτες υπουργό γιατί πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Γαλλία: Κάνουν φέτες υπουργό γιατί πήρε εκείνη συνέντευξη από δημοσιογράφο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ