Peugeot: το νέο 208 GTI θα είναι και ηλεκτρικό; - iefimerida.gr

Peugeot: το νέο 208 GTI θα είναι και ηλεκτρικό;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά φαίνεται να αλλάζουν με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και μάλιστα σε αυτοκίνητα και κατηγορίες που κανείς θα περίμενε να προσχωρήσουν τελευταίες σ’ αυτό το νέο δεδομένο.

Και όπως φαίνεται ανάμεσά τους βρίσκεται και το 208 GTi για το οποίο οι άνθρωποι της Peugeot αφήνουν υπόνοιες ότι θα έχει και μία καθαρά ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα διατίθεται παράλληλα με την συμβατική.
Η νέα γενιά του 208 θα βγει στην αγορά το 2019, κάνοντας την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης. Όπως γνωρίζουμε θα βασίζεται πλατφόρμα CMP της εταιρίας, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και την e-CPM η οποία θα είναι σχεδιασμένη ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
Οι φήμες για την ύπαρξη μιας τέτοιας έκδοσης φούντωσαν μετά την δήλωση του CEO της εταιρίας Pierre Imparato ο οποίος είπε ότι από εδώ και στο εξής, όλα τα καινούργια μοντέλα της εταιρίας θα διατίθενται και στις δύο εκδόσεις κινητήρων, τόσο με εσωτερικής καύσης όσο και με ηλεκτροκινητήρες. Μάλιστα αυτή η επιλογή θα αφορά και τα μοντέλα με την ένδειξη GTi.

O ίδιος επισήμανε ότι δεν θέλει βαρετά αυτοκίνητα για το μέλλον, κάτι που μεταξύ άλλων θα φέρει στην γκάμα της Peugeot και προτάσεις με ισχύ πάνω από 500 άλογα, αγγίζοντας την κατηγορία των supercars. Το σίγουρο είναι ότι η ηλεκτροκίνηση θα φέρει τα πάνω-κάτω και στην Peugeot, αποτελώντας και μία λύση ώστε να διατηρηθούν οι εκπομπές ρύπων της γαλλικής εταιρίας μέσα στα προβλεπόμενα όρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Peugeot 208 GTI ηλεκτρικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ