Γουατεμάλα: Σε επιφυλακή οι Αρχές εξαιτίας νέων εκρήξεων του ηφαιστείου Φουέγο - iefimerida.gr

Γουατεμάλα: Σε επιφυλακή οι Αρχές εξαιτίας νέων εκρήξεων του ηφαιστείου Φουέγο

έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο με εκατοντάδες νεκρούς/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ηφαίστειο Φουέγο στη Γουατεμάλα βρισκόταν την Τετάρτη υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές εξαιτίας των νέων, ισχυρών εκρήξεων στον κρατήρα του, έναν μήνα και πλέον μετά την καταστροφική ηφαιστειακή δραστηριότητα που είχε αποτέλεσμα 113 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 329 να αγνοούνται.

«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα τις επόμενες ώρες ή ημέρες να δούμε μια νέα φάση έκρηξης» στον κρατήρα, που απέχει 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, τόνισε ο Νταβίντ δε Λεόν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Εθνικού Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (CONRED).

Έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο

Την Τρίτη, νέα ισχυρή έκρηξη στην κορυφή του ηφαιστείου προκάλεσε μια βροχή ηφαιστειακής τέφρας στα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του κώνου, ύψους 3.763 μέτρων. Την 3η Ιουνίου, η έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο σκόρπισε θάνατο και καταστροφή, ειδικά στην κοινότητα Σαν Μιγκέλ λος Λότες.

113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Η μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια ζώνη όπου καταγράφεται το 85% της σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας στον πλανήτη.

Νέα ισχυρή έκρηξη στην κορυφή του ηφαιστείου προκάλεσε μια βροχή ηφαιστειακής τέφρας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΟΥΕΓΟ ηφαίστειο Γουατεμάλα εκρήξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ