Νετανιάχου σε Ρωσία: Δεν θα απειλήσουμε τον Ασαντ - iefimerida.gr

Νετανιάχου σε Ρωσία: Δεν θα απειλήσουμε τον Ασαντ

O Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Βλαντιμίρ Πούτιν/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στη Ρωσία σήμερα ότι το Ισραήλ δεν σκοπεύει να απειλήσει την εξουσία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παράλληλα ζήτησε από τη Μόσχα να εργαστεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι ιρανικές δυνάμεις από τη Συρία, όπως ανέφερε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

«Δεν αναλαμβάνουμε δράση εναντίον του καθεστώτος Άσαντ και εσείς απομακρύνετε τους Ιρανούς» είπε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, αναφερόμενος σε όσα είπε ο Νετανιάχου στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Μόσχα.

Η Ρωσία εργάζεται ήδη για την απομάκρυνση των ιρανικών δυνάμεων από περιοχές της Συρίας κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν και πρότεινε να παραμείνουν σε απόσταση 80 χλμ, ωστόσο αυτό δεν ικανοποιεί το αίτημα του Ισραήλ για πλήρη αποχώρηση, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ