Αναστολή στην κατεδάφιση καταστημάτων στο Μικρολίμανο -Εως τα τέλη του χρόνου

Εως τις 30 Δεκεμβρίου 2018 παρατείνεται η προθεσμία αναστολής των διοικητικών κυρώσεων και τυχόν πρωτοκόλλων κατεδάφισης για της υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στο Μικρολίμανο, με τροπολογία.

Ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια, εξήγησε ότι με την τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», αναστέλλεται μέχρι τέλος του έτους η κατεδάφιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ηδη, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, έχει ήδη εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το ρυμοτομικό σχέδιο για την Ακτή Κουμουνδούρου. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης από τον δήμο του Πειραιά κατ' εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος και εκκρεμεί η έγκρισή της από την Περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι τον Ιανουάριο αναμένεται να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος υλοποίησης της μελέτης. «Τα έργα ανάπλασης αναμορφώνουν πλήρως την περιοχή», είπε ο κ. Σταθάκης και με βάση αυτά «είναι εύλογο να υπάρξει αυτή η αναστολή για έξι μήνες μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εφαρμογή πλέον του Προεδρικού Διατάγματος και της μελέτης ανάπλασης της περιοχής».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ