Αυτό είναι το κρησφύγετο του δολοφόνου της Τουλούζης [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το κρησφύγετο του δολοφόνου της Τουλούζης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αστυνομικές αρχές έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα ένα βίντεο μέσα από το σπίτι που διέμενε ο 23χρονος 23χρονος Μοχάμεντ Μεράχ ο οποίος σκόρπισε το θάνατο σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μεράχ ήταν πολιορκημένος αλλά βαριά οπλισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα σε αυτό το σπίτι ενώ η περιοχή είχε εκκενωθεί και οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν κρατηθεί σε απόσταση.

Ο Μεράχ θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο τριών στρατιωτών, καθώς και τριών παιδιών και ενός ραβίνου σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποίησαν πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης έφοδο στο διαμέρισμα.

Ο δράστης δεν ήταν στα κυρίως δωμάτια· οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα με προσοχή (γιατί ο χώρος θα μπορούσε να είναι παγιδευμένος) και τον αναζήτησαν στο μπάνιο όπου κρυβόταν.

Όταν πλησίασαν ο Μέραχ βγήκε οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών. Εκείνοι απάντησαν στα πυρά και ο Μεράχ πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του, συνεχίζοντας να πυροβολεί.

Οι Αρχές εξήγησαν ότι πέθανε από μία σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό ο οποίος «βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα». Ο Μ.Μεράχ είχε δηλώσει σε αστυνομικούς ότι θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια». Παραταύτα η αστυνομία επιθυμούσε να τον συλλάβει ζωντανό. Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ