Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει σήμερα την 25η Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους μέχρι τις 8 το βράδυ, παρουσιάζοντας μάλιστα, για πρώτη φορά, τη βόρεια μετώπη του Παρθενώνα, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μ.Χ. επειδή θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Επίσης, η σημερινή πολιτιστική ατζέντα περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Οι προτάσεις και για σήμερα, λοιπόν, πολλές...

Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ

Η μοναδική Πόπη Αστεριάδη θα ερμηνεύσει μελωδίες και μπαλάντες που θα μας κάνουν να ξαναβιώσουμε την ατμόσφαιρα των μπουάτ των 60 - 70s και ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής σε ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά με jazz διάθεση & rock άποψη. Small Cafe-bruncherie (Αριστοτέλους 10) Τηλ. 210 4297236. Ώρα 14:30. Εισιτήριο 15 ευρώ (με ποτό).

  • ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Φέτος είναι η 3η χρονιά της καθιερωμένης πλέον συνεύρεσης της τάξης κιθάρας του Φραγκούλη Καραγιαννόπουλου. Σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η συνεύρεση των μαθητών, των γονιών και όλων όσων αγαπούν τη μουσική σε μια γιορτή που θα καλωσορίσει την άνοιξη, με όχημα τη μουσική. Την Κυριακή 25 Μαρτίου στο Εθνικό Ωδείο Πειραιά με έργα για solo κιθάρα αλλά και την εμφάνιση της Ορχήστρας Κιθαριστών του Εθνικού Ωδείου παραρτημάτων Πειραιώς και Υμηττού, σε έργα : J.Haydn, P.V. Staak, Ε. Καραϊνδρου & Μ. Χατζιδάκι. Εθνικό Ωδείο Πειραιά (Καραολή Δημητρίου και Κολοκοτρώνη) Τηλ. 210 4127420. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • WHITE TOWN (EN) & LE PAGE (GR) LIVE

Ο καλλιτέχνης από το Derby της Αγγλίας θα παρουσιάσει ζωντανά τραγούδια από τις προηγούμενες δουλειές του καθώς και κομμάτια από το πολύ καλό και pop φετινό του δίσκο "Monopole". Tiki Athens Cocktail Bar (Φαλήρου 15) Τηλ. 210 9236908. Ώρα 21:30. Εισιτήριο 7 ευρώ.

  • EVA & THE APPLES LIVE

Η Εύα Κοτανίδη και τα ανήσυχα Μήλα δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας και επιβιβάζονται στις νύχτες με μουσικά μπαγκάζια που, ενώ επιμένουν και φέτος πεισματικά στο swing, κλείνουν μέσα τους multi μουσικές ιδέες με νότες pop, άρωμα rock, ρυθμούς ska, samba, reggae, funk,soul και άλλες χορευτικές αλχημείες, σ'ένα μίγμα γαλλικής, πορτογαλικής και αγγλο-αμερικάνικης γεύσης. Ginger Ale (Θεμιστοκλέους 74) Τηλ.210 3301246. Ώρα 21:30. Δωρεάν είσοδος. (Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

  • NIGHT ON EARTH PURGATORIUM

Σε πλήρη απαρτία επί σκηνής και μαζί με φίλους μουσικούς, κάνουν μια αναδρομή σε ό,τι τους έχει λείψει όλο αυτό το διάστημα, δοκιμάζοντας μια τελετουργία εν είδει καθαρτηρίου ήχων, εικόνων και λέξεων. Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8, 2ος Όροφος). Ώρα: 21:30. Εισιτήρια 10 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στους επισκέπτες, στην Αίθουσα του Παρθενώνα, την εκπληκτική βόρεια μετόπη, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μ.Χ. επειδή θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η μετόπη κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης.

Στις 12 το μεσημέρι, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με θέμα Μεγάλη Μέρα, Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες, στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων. Το απόγευμα, στις 5 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου. Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15) Τηλ. 210 9000900. Είσοδος ελεύθερη.

  • ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ

Την 25η Μαρτίου θα εκτίθενται προσωπεία αγωνιστών της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Είναι μέρος της μοναδικής Συλλογής Ιστορικών Προσωπείων που ανήκει στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Προέρχονται από γύψινα εκμαγεία που ελήφθησαν από το Σχολείο των Τεχνών (Νυν ΑΣΚΤ). Είναι τα προσωπεία των: Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Νεοφύτου Δούκα, Βάσου Μαυροβουνιώτη, Ιωάννη Κωλέττη, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά), Κωνσταντίνου Λαγουμιτζή, Παναγιώτη Γιατράκου, Κωνσταντίνου Μπότσαρη, Ιωάννη Μακρυγιάννη, Ιωάννη Μπούκουρη, Νικολάου Δραγούμη. Αίθουσα Συνεδριάσεων Παλαιάς Βουλής.

Στις 13:00 Ο κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, φιλόλογος και αρχαιολόγος, παρουσιάζει «Τα Όπλα του Αγώνα: η ιστορία και η χρήση τους». Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή) (Σταδίου 13) Τηλ. 210 3237617. Ώρα 10:00 με 14:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

  • ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

25,26 και 27 Μαρτίου το θέατρο γιορτάζει. Για δεύτερη χρονιά, η Αθηναϊκή Μυθοποιία διοργανώνει στο χώρο τέχνης και δράσης «Βρυσάκι» τριήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του θεάτρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις, performances, συζητήσεις, μουσική, συναντήσεις και θεατρικές εκπλήξεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα:18:00 Συζήτηση: «Το Μπουλβάρ μέσα στον χρόνο» Εισηγητής: Κωνσταντίνος Κωστογιαννόπουλος. Επίσημη ομιλήτρια: Σοφία Φιλιππίδου 19:30 Performance: "Synopsis" Σύλληψη /εκτέλεση: Αννίτα Καπουσίζη. 20:00 Χοροθέατρο: "παρασκηνικά" από την ομάδα Αλλαχού 21:00.Χορός: "Viva Sevilla" Χορογραφία/εκτέλεση: Γιώτα Πεκλάρη. Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης (Βρυσακίου 17) Τηλ. 210 3210179. Είσοδος ελεύθερη

  • A NIGHT-IN-GALE MUSIC SHOW

Το Faust υποδέχεται τον ανερχόμενο μουσικό παραγωγό Nikolas Gale, στην πιο εναλλακτική του ζωντανή εμφάνιση μέχρι και σήμερα. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα dance floors, ο Nikolas και η παρέα του, θα επιχειρήσουν, να μπλέξουν ηλεκτρονικούς ήχους, beats και basslines, με τα ηχοχρώματα της Jazz και της Soul, ερμηνεύοντας original αλλά και διασκευασμένες δουλειές τους, σε ένα mush-up άκρως ιδιαίτερο για το ηχητικό (και οπτικό) του αποτέλεσμα. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12) Τηλέφωνο: 210 3234095 Ώρα: 22:00. Εισιτήριο 5 ευρώ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό). Σε τραπέζι: 8 ευρώ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό).

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ