Στην τύχη του το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ -Απροστάτευτο το μαρμάρινο Μαυσωλείο - iefimerida.gr

Στην τύχη του το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ -Απροστάτευτο το μαρμάρινο Μαυσωλείο

Πόλος έλξης τουριστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας κατέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την τοπική κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές οτι βρίσκεται σε «λήθαργο» όσον αφορά τη λήψη μέτρων για την προστασία του εμβληματικού Ταζ Μαχάλ, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Παράλληλα κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει πλήρη στοιχεία, σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν και τη δράση που απαιτείται για την προστασία του μνημείου.
«Είτε θα κλείσουμε το μνημείο, είτε θα το καταστρέψετε ή θα το αποκαταστήσετε», ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Το δικαστήριο προέβη στις ανακοινώσεις αυτές αφού άκουσε μία αναφορά σύμφωνα με την οποία κρίνεται απαραίτητο να συντηρηθεί το μαρμάρινο μαυσωλείο, ένα αξιοθέατο χάρη στο οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες την Ινδία.

Απαραίτητες οι εργασίες συντήρησης

Το μαυσωλείο ανήγειρε ο Σαχ Γιαχάν, Μογγόλος αυτοκράτορας (Σάχης) προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.
Το μαυσωλείο ολοκληρώθηκε το 1635 και αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ινδία.

Κάθε χρόνο το επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταζ Μαχάλ μαυσωλείο τουρίστες ινδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ