Ο Τζανακόπουλος αφήνει χαραμάδα για τριπλές εκλογές τον Μάιο - iefimerida.gr

Ο Τζανακόπουλος αφήνει χαραμάδα για τριπλές εκλογές τον Μάιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος -Φωτογραφία αρχείου: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια «χαραμάδα» ανοικτή για διεξαγωγή τριπλών εκλογών τον Μάιο του 2019, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, με αφορμή την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά είναι ζητήματα που θα αποφασίσει το κοινοβούλιο. Δεν έχουμε πάντως διάθεση να παίξουμε τις εκλογές» υπογράμμισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προσθέτοντας πως η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να εξαντλήσει την τετραετία που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2019.

Ο κ. Τζανακόπουλος, εξήγησε ότι η βούληση της κυβέρνησης – όπως αποτυπώθηκε στο ν/σ του υπ. Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ήταν εξαρχής να αποσυνδεθούν οι ευρωεκλογές από τις αυτοδιοικητικές καθώς έχουν δύο διαφορετικά διακυβεύματα. Η τροπολογία των «16» - η οποία ήρθε με εντολή Τσίπρα -ζητά οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να διεξαχθούν όχι τον Οκτώβριο του 2019, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου Σκουρλέτη, αλλά μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, δηλαδή στις 18-19 Μαΐου.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την αλλαγή πλεύσης, ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη ότι θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για ακύρωση του νόμου που θα αποσυνδέει τις ευρωεκλογές με τις αυτοδιοικητικές.

«Οταν τίθεται συνταγματικό ζήτημα πρέπει να μην επιτρέπουμε οποιαδήποτε αμφιβολία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή νομική συζήτηση για αποσύνδεση των δύο γεγονότων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ