ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Βρετανοί κατακλύζουν Θεσσαλονίκη και Κιλκίς για να δουν μνημεία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο [εικόνες]

Νεκροταφείο στο Κιλκίς, φωτογραφία enjoykilkis.gr
Νεκροταφείο στο Κιλκίς, φωτογραφία enjoykilkis.gr

Το ενδιαφέρον βρετανικών ταξιδιωτικών οργανισμών προσέλκυσαν τα μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, τα οποία ενέταξαν στα προγράμματά τους.

Μάλιστα, το «Μέτωπο της Θεσσαλονίκης» (Salonica Front WWI) προτείνεται ως ένα από τα 10 καλύτερα war memorial tours στον κόσμο, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail του Λονδίνου.

Ο tour operator της Αγγλίας, Planet Holidays, προτείνει με ολοσέλιδη παρουσίαση στη μπροσούρα του, ένα πρόγραμμα πέντε διανυκτερεύσεων, αντίστοιχων των θεματικών διαδρομών σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των επισκέψιμων μνημείων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην Κεντρική Μακεδονία.

Στην μπροσούρα του Planet Holidays, το Salonica Front WWI, αναφέρεται ως «μία από τις δέκα καλύτερες περιηγήσεις οι οποίες είναι κατάλληλες για να σηματοδοτήσουν την εκατονταετηρίδα της ανακωχής».

Κιλκίς: βρετανικοί στρατιωτικοί τάφοι των πεσόντων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, φωτογραφία, enjoykilkis.gr

Οι Βρετανικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιστορικά μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του Salonica Front WWI.
Πέρυσι, στο πλαίσιο της καμπάνιας WWI-Memorial Tourism in Greece που υλοποιούν από κοινού ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς εξειδικευμένοι tour operators και δημοσιογράφοι, για να γνωρίσουν τις τουριστικές διαδρομές του προγράμματος.

Τι περιλαμβάνει η περιήγηση

Η καμπάνια World War I -Memorial Tourism in Greece, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού, είναι μια ολοκληρωμένη δράση οργάνωσης, παρουσίασης και προβολής ενός προγράμματος που διοργανώνεται από την Pass Partout – Tourism Marketing και περιλαμβάνει επισκέψεις προσκυνητών και επισκεπτών σε πεδία μαχών και Συμμαχικά Κοιμητήρια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
Η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς συνεχίζουν να αναπτύσσουν επιτυχώς τον τουρισμό ιστορικής μνήμης, σε ώριμες τουριστικά αγορές που εκτιμούν την ιστορική κληρονομιά των μνημείων πολέμου.

Κιλκίς: νεκροταφείο πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτών του γαλλικού και ελληνικού στρατού, που ως σύμμαχοι πολέμησαν ηρωικά στα γύρω υψώματα, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.