Χειροπέδες σε διαβόητο Τούρκο τηλεευαγγελιστή– Είχε χαρέμι με «γατούλες» [βίντεο] - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε διαβόητο Τούρκο τηλεευαγγελιστή– Είχε χαρέμι με «γατούλες» [βίντεο]

Ο Αντνάν Οκτάρ περιστοιχισμένος από μέλη της οργάνωσής του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Xειροπέδες στον διαβόητο μουσουλμάνο συγγραφέα και τηλεευαγγελιστή Αντνάν Οκτάρ πέρασε η τουρκική αστυνομία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της σεξουαλικής κακοποίησης.

Παράλληλα οι Αρχές εξαπέλυσαν επιχείρηση για τη σύλληψη 235 ανθρώπων που συνδέονται με τον 62χρονο.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης εξηγείται ότι η οικονομική αστυνομία διεξήγαγε τις επιδρομές σε πέντε επαρχίες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Η αστυνομία ερεύνησε νωρίς το πρωί το σπίτι του Οκτάρ στη συνοικία Τσεγκέλκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και τον συνέλαβε μαζί με τους σωματοφύλακές του, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

Η θρησκευτική σεξουαλική αίρεση του Οκτάρ κατηγορείται για διάφορα κακουργήματα, όπως η σύσταση οργάνωσης με εγκληματικές προθέσεις, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, απαγωγές, φοροδιαφυγή και παραβίαση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Ο Οκτάρ, γνωστός ως «Χαρούν Γιάχια» στον κύκλο των οπαδών του, άρχισε να κηρύττει τη δική του εκδοχή του Ισλάμ στην Κωνσταντινούπολη τη δεκαετία του 1980 και κατάφερε να στήσει με την πάροδο του χρόνου ένα δίκτυο εκατοντάδων οπαδών, που ακολουθούν τις εντολές του. Ο ίδιος κυκλοφορεί με κοστούμια Αρμάνι και απαιτεί από τις βοηθούς του να τον αποκαλούν «δάσκαλο», η «σουλτάνο».

Τον Ιανουάριο οι γονείς δύο νεαρών κοριτσιών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι ο Οκτάρ τους έκανε πλύση εγκεφάλου για να τις μετατρέψει σε σκλάβες του σεξ.

Έναν μήνα αργότερα, η ρυθμιστική αρχή τηλεόρασης της Τουρκίας διέκοψε τη μετάδοση ενός τηλεοπτικού προγράμματος στο οποίο παρουσιαστής ήταν ο Οκτάρ και το οποίο αναμείγνυε τη συζήτηση με τον χορό, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Ο Οκτάρ παρουσίαζε τηλεοπτικά προγράμματα κυρίως συζήτησης στο τηλεοπτικό του δίκτυο A9, στα οποία μιλούσε για τις ισλαμικές αξίες και μερικές φορές χόρευε με νεαρές γυναίκες τις οποίες αποκαλούσε «γατάκια», ενώ τραγουδούσε παρέα με νεαρούς άνδρες, τους οποίους αποκαλούσε «λιοντάρια».

Το 2006 ο Οκτάρ έγραψε το βιβλίο «Ο Άτλας της Δημιουργίας», όπου υποστηρίζει ότι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου αποτελεί τη ρίζα της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Συνολικά έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία με θεωρίες συνωμοσίας ως επί το πλείστον, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 73 γλώσσες, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το Α9.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ΑΝΤΝΑΝ ΟΚΤΑΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ