Ρωσικό ΥΠΕΞ σε Αθήνα: Θα απαντήσουμε στις απελάσεις των διπλωματών μας με το ίδιο νόμισμα - iefimerida.gr

Ρωσικό ΥΠΕΞ σε Αθήνα: Θα απαντήσουμε στις απελάσεις των διπλωματών μας με το ίδιο νόμισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν οι ελληνικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο IFAX, το οποίο επικαλείται το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πρίν από λίγο ότι "θα απαντήσουμε στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο".

Υπενθυμίζεται οτι την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας φαίνεται ότι δρομολογεί η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», τα μέτρα που λαμβάνονται αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα άτομα αυτά, διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων, επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Ορος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος. Ακόμη, κατεγράφη απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέτυχε.

Επίσης, κατηγορούνται για πληροφοριακή δραστηριότητα (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απελάσεις Ρώσοι διπλωμάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ