Διαμαντοπούλου: Μέσα στο ΠΑΣΟΚ, εκτός ψηφοδελτίων οι διαγραφέντες - iefimerida.gr

Διαμαντοπούλου: Μέσα στο ΠΑΣΟΚ, εκτός ψηφοδελτίων οι διαγραφέντες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, των στελεχών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά χωρίς να είναι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες και κακεντρέχειες όσα λέγονται, ότι μεσολάβησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε η Φώφη Γεννηματά να μην είναι υποψήφια στην Α' Αθήνας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Βήμα FM 99,5 υποστήριξε ότι « είναι καλοδεχούμενοι στο ΠΑΣΟΚ είναι οι βουλευτές που διαγράφηκαν ή αποχώρΈχοντας έναν σεβασμό και μια κατανόηση προς τους συναδέλφους που είπαν όχι ή αποφάσισαν να φύγουν λέω ότι είναι καλοδεχούμενοι και μπορούν να επανέλθουν ή να παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά το θέμα της συμμετοχής των ψηφοδελτίων πρέπει να εξεταστεί με μεγάλη προσοχή. Έχω σοβαρούς ενδοιασμούς».

Η Υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενη στα φαινόμενα διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης, επεσήμανε ότι ανοίγουν σταδιακά όλοι οι λογαριασμοί και τα πόθεν έσχσες των υπαλλήλων, στη διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων.«Υπήρξε αίτημα απόλυσης και προφυλάκισης και ξήλωμα όλης της διεύθυνσης στη λογική του να αναδειχθούν και οι έντιμοι και οι σωστοί υπάλληλοι. Ανοίγουν όλοι οι λογαριασμοί και όλα τα πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης»

Όσον αφορά στο θέμα των επενδύσεων τόνισε ότι «είχα πει μόλις ανέλαβα ότι αυτό που θέλουμε είναι μια ένεση ρευστότητας και ένας επενδυτικός αρραβώνας . Αυτό πρέπει να γίνει με όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη χώρα και μας ενδιαφέρει από πολλές πλευρές.

Παρακάλεσα τον πρέσβη μας. Πήγε αμέσως στην αντικαγκελαρία και ζήτησε μια προς μια τις επενδύσεις για να τις κοιτάξουμε και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Εγώ λοιπόν έχω μια πλήρη εικόνα και αυτήν παρουσίασα και στην Γερμανία. Είναι 345 γερμανικές επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα. Από αυτές οι 8 έχουν προβλήματα, Μια μια έχει γίνει task force να τις ξεμπλοκάρουν.Από αυτές που έχουν ενδιαφέρουν και μίλησε γι αυτές ο κύριος Ρέσλερ είναι 4. Και έχουν κάνει μόνο προφορικές προσεγγίσεις»

Για τις παρελάσεις υποστήριξε ότι «είναι εξαιρετικά θλιβερό να οργανώνουμε την παρέλαση με την βοήθεια της αστυνομίας και σιδηρόφρακτες διασφαλίσεις των κέντρων των πόλεων. Ο σεβασμός του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Οι Έλληνες που θέλουν να πάνε στην παρέλαση θα περιφρουρήσουν από όλα αυτά που κάποιοι θα ήθελαν να κάνουν προβοκάροντας και προσβάλλοντας με τον χειρότερο τρόπο αυτές τις ημέρες.»

Η υπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο Βορίδη για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, λέγοντας πως περιμένει τις αλλαγές που προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης στο υπουργικό. «Θα πρέπει να δούμε τις αλλαγές στις οποίες θα κάνει ο κύριος Βορίδης μετά την συζήτηση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο. Όταν απελευθερώνεται ένα επάγγελμα δεν συνομιλείς και ούτε απευθύνεσαι μόνο στους επαγγελματίες. Απευθύνεσαι σε αυτούς που έχουν τις υπηρεσίες. Γιατί μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία. Θα πρέπει να δούμε και εάν ο τουριστικός κλάδος που έχει στις υπηρεσίες του ταξί και οι πολίτες. Πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένες αλλαγές.

Χαρακτήρισε μάλιστα ανοησίες και κακεντρέχειες όσα λέγονται, ότι μεσολάβησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε η Φώφη Γεννηματά να ΜΗΝ είναι υποψήφια στην Α' Αθήνας. «Θεωρώ ότι η επιλογή της κυρίας Γεννηματά ήταν απολύτως σωστή με την έννοια ότι στην συγκεκριμένη περίοδο έχει τα χαρακτηριστικά που μπορούν και να συσπειρώσουν το ΠΑΣΟΚ.

Έγινα πολλά σενάρια και δέχθηκα πολλές επιθέσεις. Θεωρώ ότι δεν έχουν καμία λογική και καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλα αυτά είναι απόλυτες κακεντρέχειες. Για κανέναν άλλο πολιτικό δεν τέθηκαν αυτά τα ζητήματα. Είμαι στην Α Αθ/ήνας από το 2007. Δεν έγινε απολύτως καμία συζήτηση με τον κύριο Βενιζέλο. Ο κύριος Βενιζέλος έκανε την επιλογή αυτή με στόχο το καλύτερο για το συνολικό ΠΑΣΟΚ και όχι να εξετάσει τα προβλήματα της κάθε περιφέρειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ