Φέσσας: Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία -Η κυβέρνηση αποθαρρύνει τους επενδυτές - iefimerida.gr

Φέσσας: Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία -Η κυβέρνηση αποθαρρύνει τους επενδυτές

Φέσσας: Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία / Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στιγμή που η χώρα αναζητεί επενδύσεις και συνεννόηση, η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξής του.

Παράλληλα πρόσθεσε, με νόημα ότι: «Ταυτόχρονα επιχειρείται να διχασθεί η επιχειρηματικότητα σε «καλούς» και «κακούς». Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πόλωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο».

Η δήλωση του κ. Φέσσα έρχεται, στον απόηχο της επίθεσης του Πρωθυπουργού στον ΣΕΒ κατά την ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη, στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Φέσσας απάντησε σε επίθεση του Αλέξη Τσίπρα

Ας σημειωθεί ότι από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΕΒ και την ηγεσία του, κατά την χθεσινοβραδυνή ομιλία του σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε την ηγεσία του για «αμιγώς πολιτικά κίνητρα» τα οποία «δεν έχουν καμία σχέση με τις ειλικρινείς αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας».

Επίθεση στον ΣΕΒ για τις περικοπές στις συντάξεις

Κατά τον ίδιο, αυτό αποδείχθηκε «και από την πρόσφατη έκθεση του, στην οποία ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του 19 και του 20 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι».

Ταύτισε μάλιστα την παρέμβαση του ΣΕΒ με την Ν.Δ, τονίζοντας:

«Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για τη περικοπή συντάξεων.
Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση,
επιπλήττοντας μάλιστα και τον Επίτροπο Μοσκοβισί που μίλησε για μη ανελαστικές υποχρεώσεις που μπορούμε να επανεξετάσουμε όταν έρθει η ώρα».

Ο πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε την ηγεσία του ΣΕΒ «να πάψει να εκτίθεται».

Και Τζανακόπουλος εναντίον ΣΕΒ

Διπλή επίθεση τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στη Ν.Δ. για το θέμα των συντάξεων και των εργασιακών εξαπέλυσε την Τρίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση, με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το μνημονιο, θα εντείνει το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας και θα προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού και για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στην προσπάθειά μας για την επαναρύθμιση στα εργασιακά έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που μιλά για ‘ξεπερασμένο 8ωρο’ αλλά και το ΣΕΒ, ο οποίος με την απαράδεκτη παρέμβασή του επιμένει στην περικοπή των συντάξεων για το 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020».

«Τα αμιγώς πολιτικά κίνητρα του ΣΕΒ αναδεικνύονται και από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Θ. Φέσσα, ο οποίος θέλησε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση» πρόσθεσε, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξής Τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεόδωρος Φέσσας αγορές ΣΕΒ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ