Τραγικός απολογισμός: Τους 156 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία

Στους 156 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της κυβέρνησης.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν στη δυτική Ιαπωνία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είναι οι χειρότερες από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το αρχιπέλαγος τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

Οι χωρίς προηγούμενο βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από την Παρασκευή ως την Κυριακή προκάλεσαν τεράστιες πλημμύρες, χείμαρρους λάσπης και αναρίθμητες εκτεταμένες ζημιές, ενώ παγίδευσαν πολλούς κατοίκους, παρότι είχαν εκδοθεί εντολές--που πάντως δεν ήταν αναγκαστικές--και προτροπές προς χιλιάδες κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές που απειλούνταν.

Επικρατεί ξανά ηλιοφάνεια, που όμως περιπλέκει τις επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς αυξάνει τους κινδύνους εξαιτίας της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο καύσωνα.

Τη Δευτέρα περίπου 73.000 πυροσβέστες, αστυνομικοί και στρατιώτες, 20.000 περισσότεροι από ό,τι την προηγούμενη, επιχειρούσαν στο πεδίο, καθώς η καταστροφή εκτείνεται σε πολλές επαρχίες και συχνά σε ανώμαλα εδάφη.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ