Αργεντινή: Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες εναντίον της λιτότητας και του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Αργεντινή: Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες εναντίον της λιτότητας και του ΔΝΤ

διαδήλωση/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο Μπουένος Άιρες εναντίον της σύναψης συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της οικονομικής πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου της Αργεντινής, του Μαουρίσιο Μάκρι.

«Είμαστε εδώ (...) για να πούμε "όχι" στο ΔΝΤ, για να μην εκχωρηθούν οι πόροι μας», είπε ένας από τους διαδηλωτές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μπουένος Άιρες/Φωτογραφία: AP

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην πορεία αυτή--που οργανώθηκε την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας--για να απαιτήσουν «αλλαγή πορείας» της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας και τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού.

«Σπάμε τις αλυσίδες που μας επιβάλλει η συμφωνία του Μαουρίσιο Μάκρι με το ΔΝΤ, που το μόνο που μας εγγυάται είναι σχεδιασμένη ανέχεια», ανέφερε κείμενο που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Αργεντινή: Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες εναντίον της λιτότητας και του ΔΝΤ | iefimerida.gr 1

Το ΔΝΤ συμφώνησε με το Μπουένος Άιρες τον Ιούνιο να χορηγήσει στην Αργεντινή δάνειο ύψους 50 δισεκ. δολαρίων με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Διαδήλωση ενάντια στο ΔΝΤ/Φωτογραφία: AP

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε προκειμένου το 2019 ο Μάκρι να ταπεινωθεί στις κάλπες», δήλωσε ο Πάμπλο Μογιάνο, ο επικεφαλής του συνδικάτου των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσης, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. Ο ίδιος επισήμανε την «αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια».

Με πανό και σημαίες φώναζαν συνθήματα ενάντια στα μέτρα λιτότητας/Φωτογραφία: AP

Ο Μαουρίσιο Μάκρι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποκλίνει από την πορεία που χάραξε. «Διερχόμαστε μια καταιγίδα» που είναι συνέπεια «πολλών παραγόντων», δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ