Σόου αλά... NBA στην παρουσίαση των υπουργών του Ερντογάν -Ποιους έβαλε στις θέσεις-κλειδιά - iefimerida.gr

Σόου αλά... NBA στην παρουσίαση των υπουργών του Ερντογάν -Ποιους έβαλε στις θέσεις-κλειδιά

Ο Ταγίπ Ερντογάν με τους νέους υπουργούς του (Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα σόου, που θύμιζε κάτι από ΝΒΑ, παρουσίασε ο Ταγίπ Ερντογάν τους νέους υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την ορκωμοσία του, στεκόταν στο βήμα και ανακοίνωνε ένα- ένα τα ονόματα των υπουργών, που εμφανίζονταν στη σκηνή. Μάλιστα, κατά διαστήματα σταματούσε την παρουσίαση και τους έδινε οδηγίες πού να σταθούν.

Οσο για τις επιλογές των προσώπων που έβαλε στις θέσεις- κλειδιά, έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Στο υπουργείο Αμυνας τοποθέτησε τον σημερινό αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είχε παραμείνει όμηρος των πραξικοπηματιών. Το ερώτημα που παραμένει είναι ποιός τώρα θα διοριστεί στην θέση του ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Τουρκικού Στρατού.

Στο υπουργείο Οικονομικών τοποθέτησε τον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα ο σύζυγος της κόρης του Ερντογάν ήταν υπουργός Ενέργειας.

Στο υπουργείο Εξωτερικών παρέμεινε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ αμετακίνητος και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Φουάτ Οκτάι είναι ο νέος - και μοναδικός - αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ αναλαμβάνει υπουργός Δικαιοσύνης.

Το υπόλοιπο επιτελείο της κυβέρνησης αποτελούν η Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτζούκ, υπουργός Εργασίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και Οικογένειας, υπουργός Περιβάλλοντος ο Murat Kurum, υπουργός Φυσικών πόρων και Ενέργειας ο Fatih Dönmez, υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας ο Mehmet Kasapoğlu, υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού ο Mehmet Ersoy, υπουργός Παιδείας ο Ziya Selçuk, υπουργός Υγείας ο Fahrettin Koca, υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ο Mustafa Varank, υπουργός Γεωργίας και Δασών ο Bekir Pakdemirli, υπουργός Εμπορίου η Ruhsar Pekcan και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο Cahit Turan.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Ερντογάν παρουσίασε 17 στελέχη της κυβέρνησής του- ανάμεσά τους 2 γυναίκες- ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τους υφυπουργούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ