Κρεμλίνο: Παράλογο να μας κατηγορήσουν για τον θάνατο της Βρετανίδας με Novichok - iefimerida.gr

Κρεμλίνο: Παράλογο να μας κατηγορήσουν για τον θάνατο της Βρετανίδας με Novichok

εκπρόσωπος Κρεμλίνου/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κρεμλίνο έκρινε ότι θα ήταν «παράλογο» να κατηγορηθεί η Ρωσία για τον θάνατο της 44χρονης Βρετανίδας η οποία απεβίωσε τα ξημερώματα λίγες ημέρες μετά την έκθεσή της στον τοξικό παράγοντα Novichok, τέσσερις μήνες μετά τη διπλωματικη κρίση μεταξύ των δύο χωρών που προκάλεσε η δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στη Βρετανία.

«Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας οτι η Ρωσία έχει κατ' οποιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε αυτήν την υπόθεση. Θεωρούμε οτι σε κάθε περίπτωση αυτό θα ήταν παράλογο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Νόβιτσοκ είχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για τον θάνατο της 44χρονης. Πριν από τέσσερις μήνες η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ, καταγγέλλοντας την πρώτη γνωστή επίθεση με τέτοιο χημικό όπλο στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας -της χώρας που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου- αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση του Μαρτίου και υποστήριξε ότι επρόκειτο για ενέργεια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών για την ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ