Το πρωτότυπο δώρο των 10.000 ευρώ που έκαναν Μέγκαν Μαρκλ-πρίγκιπας Χάρι στον πρίγκιπα Λούις [εικόνες]

Ένα πρωτότυπο αλλά και ακριβό δώρο θα κάνει ο Πρίγκιπας Χάρι στον ανιψιό του, Πρίγκιπας Λούις που βαπτίζεται σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Πρίγκιπας Χάρι έδωσε 8.000 λίρες, δηλαδή περίπου 9.060 ευρώ, για να αποκτήσει την πρώτη έκδοση του βιβλίου Winnie The Pooh ( Γουίνι το αρκουδάκι).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «The Sun» η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε το 1926, συγγραφέας είναι A. A. Milne και από τότε έχουν εκτυπωθεί περίπου 30.000 αντίτυπα.

Η αγορά πιθανώς έγινε από τον πωλητή σπάνιων βιβλίων Πίτερ Χάρινκτον στο Κένσινγκτον του Λονδίνου, ενώ ένας φίλος του Χάρι ανέφερε στην εφημερίδα:

«Είναι μία από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις του Πρίγκιπα Χάρι από την παιδική του ηλικία. Του το διάβαζε η μητέρα του (Πριγκίπισσα Νταϊάνα) πριν κοιμηθεί».

Βέβαια σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Γουίνι το αρκουδάκι δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Πρίγκιπα Χάρι, καθώς αυτό που έψαχνε αρχικά ήταν το μυθιστόρημα του Λούης Κάρολ «Μέσα από τον καθρέφτη», αλλά φαίνεται πως η τιμή του, 24.000 λίρες, τον απέτρεψαν από το να το αγοράσει.

Πάντως, το δώρο δεν είναι τυχαίο, καθώς η ίδια πηγή ανέφερε πως ο Πρίγκιπας Χάρι μικρός λάτρευε να διαβάζει τέτοιους είδους μυθιστορήματα, ενώ ο αγαπημένος του ήρωας ήταν ο «Ροβινσώνας Κρούσος» του Ντάνιελ Ντεφόε.

Όσο για την βάπτιση, ο 11 εβδομάδων Πρίγκιπας Λούις, ο οποίος είναι πέμπτος στην σειρά διαδοχής του θρόνου, θα βαπτιστεί σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπούρ, Τζάστιν Γουέλμπι, στο βασιλικό παρεκκλήσι του St James.

Η τελετή θα είναι ιδιωτική και εκεί θα παρευρεθει η βασιλική οικογένεια και φίλοι του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η Κέιτ Μίντλετον και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ θα εμφανιστούν δημοσίως και με τα τρία τους παιδιά, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει και η έγκυος Πίπα Μίντλετον και ο αδελφός της Κέιτ, Τζέιμς.

Επίσης σήμερα θα ανακοινωθούν και οι νονοί του Πρίγκιπα Λούις, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία ιδιωτική παραδοσιακή θρησκευτική τελετή στις 4 το μεσημέρι (ώρα Βρετανίας).

Υπάρχουν φήμες, πως η Δούκισσα και ο Δούκας του Κέμπριτζ μπορεί να επιλέξουν ως νονό τον στενό τους φίλο και ιδιωτικό τους γραμματέα Γουίλιαμ Μικελ Χεντ, ο οποίος αφήνει αυτόν τον μήνα την θέση του.

Φωτογραφίες: AP/ Wikipedia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ