Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από τη Νικαράγουα -Εξαιτίας του κύματος βίας - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από τη Νικαράγουα -Εξαιτίας του κύματος βίας

Το κύμα βίας στη Νικαράγουα έχει κοστίσει τη ζωή 220 ανθρώπων (Φωτογραφία: AP/ Alfredo Zuniga)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στο μη απαραίτητο προσωπικό της να εγκαταλείψει τη Νικαράγουα, εξαιτίας του κύματος βίας, με τους 220 νεκρούς μέσα σε 80 ημέρες διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα.

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν ενδεχόμενα ταξίδια τους στη Νικαράγουα λόγω «των εγκλημάτων, της αναστάτωσης στις πολιτικές υπηρεσίες και της περιορισμένης διαθεσιμότητας των ιατρικών φροντίδων».

«Βαριά οπλισμένοι, πολιτοφύλακες με πολιτικά και ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση (...) επιχειρούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, περιλαμβανομένης της Μανάγκουα», προειδοποιεί η αμερικανική πρεσβεία στη Νικαράγουα και συνιστά να αποφεύγονται τα σημεία όπου γίνονται διαδηλώσεις εξαιτίας «της πιθανότητας να υπάρξουν προβλήματα βίας».

Μία ακόμη πορεία έχει προγραμματίσει για σήμερα η κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση έχει ανακοινώσει διαδήλωση στις 12 Ιουλίου και γενική απεργία την επομένη. Αίτημα οι πρόωρες εκλογές ή η αποχώρηση του Ντανιέλ Ορτέγκα.

Μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις 18 Απριλίου, η αμερικανική κυβέρνηση είχε ήδη δώσει εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα οι οικογένειες του διπλωματικού προσωπικού της.

Πηγή: AΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νικαράγουα πρεσβεία βία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ