Παναθηναϊκος: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ στην ΠΑΕ, την καλύπτει ο Αλαφούζος - iefimerida.gr

Παναθηναϊκος: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ στην ΠΑΕ, την καλύπτει ο Αλαφούζος

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ, την οποία δεσμεύτηκε να καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία από τον Στράτο Σωπήλη και αποφάσισε να βάλει τα χρήματα στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Βάσει του καταστατικού, στη διαδικασία της αύξησης υπάρχει δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι τις 31 Ιουλίου (με υποχρέωση να καταβάλουν τα χρήματα μέχρι τις 23 Αυγούστου. Αποφασίστηκε, επίσης, να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο ΔΣ, καθώς οι όποιες αλλαγές θα γίνουν εφόσον αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΠΑΕ.

Στη διάρκεια της συνέλευσης δεν έλειψαν και οι στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία και ο Ερασιτέχνης καταψήφισαν τις συμβάσεις αλλά αυτές πέρασαν καθώς εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ήρθε σε αντιδικία με μέλη της Συμμαχίας και ανέφερε πως «αν δεν υπήρχε Αλαφούζος, δεν θα υπήρχε Παναθηναϊκός».

Η ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε:

(α) Tη διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018 και με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018. Ο μέτοχος Iωάννης Αλαφούζος εξέφρασε την δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεγκπονσάντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών.

(γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη. Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός Αλαφούζος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ