Επίθεση ακροδεξιών στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων- Βίντεο με τις συλλήψεις - iefimerida.gr

Επίθεση ακροδεξιών στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων- Βίντεο με τις συλλήψεις

Το πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα/Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λεπτομερή περιγραφή της επίθεσης ακροδεξιών στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων αλλά και βίντεο με τις συλλήψεις που ακολούθησαν δίνουν ομάδα που υπογράφει ως «Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου».

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου περιγράφουν το περιστατικό που έγινε το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου και το οποίο οδήγησε σε συμπλοκή και προσαγωγές. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν, τα εξής:

Το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018 ομάδα 50 ατόμων που ξεπήδησε από την εθνικιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιτέθηκε με μολότοφ, πέτρες και σίδερα στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα. Οι φασίστες έφτασαν με τρένο στον ΗΣΑΠ Θησείου και κατέβηκαν την οδό Τρώων.

Εκείνη την ώρα, όπως κάθε Κυριακή μετά τις 6μμ, στον χώρο της κατάληψης βρισκόταν η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και έτσι η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία και με ελάχιστες μικροζημιές στο χώρο κυρίως από την σκόνη του πυροσβεστήρα που άνοιξε ο κόσμος της κατάληψης για να αμυνθεί κι ένα σπασμένο τζάμι.

Σε πολύ λίγο χρόνο άρχισαν να καταφθάνουν γείτονες και γειτόνισσες που άρχισαν να κυνηγούν την ομάδα των φασιστών, οι οποίοι στις συμπλοκές που ακολούθησαν χτύπησαν έναν γείτονά μας στο κεφάλι με σίδερο, ο οποίος είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Οι φασίστες, στην προσπάθειά τους να μην τους πλησιάσουν τα τρία άτομα από την συνέλευση που έτρεχαν στο κατόπι τους, πέταξαν τις πέτρες και τις μολότοφ που είχαν και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προς τον ΗΣΑΠ Πετραλώνων ενώ τους κυνηγούσαν τα άτομα της ΑΣΚΠΘΚ. Εν τέλει, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο τρένο καθώς οι μπάτσοι συνέλαβαν τα μέλη της ΑΣΚΠΘΚ καθώς και τρεις ακόμα αντιφασίστες.

Καθώς οι φασίστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο τρένο, από τα μπαλκόνια τους πετάγανε γλάστρες, ενώ αλληλέγγυοι/ες συνέρρεαν από διάφορα σημεία.

Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην κατάληψη και στον κόσμο που συμμετέχει σε αυτήν και την υπερασπίστηκε μαχητικά απέναντι στους φασίστες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Άνω Πετραλώνων με τη συμμετοχή τουλάχιστον 400 ατόμων. Λίγο πριν η πορεία επιστρέψει στο ΠΙΚΠΑ οι 6 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο χώρο της κατάληψης.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις συλλήψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ