Κατατέθηκε η τροπολογία για το σπάσιμο της Β' Αθηνών και του Υπολοίπου Αττικής

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Η ΝΔ φαίνεται να είναι θετική, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι η τροπολογία θα συνοδεύεται και από αντίστοιχη πρόταση για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται πως για να ισχύσει η ρύθμιση στις αμέσως επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

Σε διαφορετική περίπτωση η Β’ Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής θα «σπάσουν» στη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μια αλλαγή που επέρχεται με την τροπολογία είναι ότι κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να δηλώνει τρεις περιφέρειες στις οποίες θα μπορεί να είναι υποψήφιος (αντί για δύο που ίσχυε μέχρι τώρα).

Στο μέλλον παραπέμπει η κυβέρνηση την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Στην προϋπόθεση που έθεσε η Νέα Δημοκρατία να κατατεθεί ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού προκειμένου να ψηφίσει την κατάτμηση της Β Αθήνας το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε με την κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει την σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Με βάση τη ρύθμιση έργο της επιτροπής είναι η καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με τον αριθμό των Ελλήνων εκλογέων που κατοικούν στο εξωτερικό, οι θεσμικές, οικονομικές, τεχνικές και πολιτικές παράμετροι κ.α.

Η Νέα Δημοκρατία διά του κ. Βορίδη δήλωσε ότι δεν ικανοποιείται από την τροπολογία αυτή καθώς παραπέμπει το ζήτημα στο μέλλον και απάντησε στον Παναγιώτη Σκουρλέτη «ή θα τα ψηφίσουμε τώρα όλα μαζί ή δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κατάτμηση της Β Αθήνας»

Αναλυτικά η τροπολογία

Οι αλλαγές που πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροπολογία Β Αθηνών σπάσιμο Β Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ