Φύλλο και φτερό κάνει η αστυνομία τα σπίτια των δύο Βρετανών που μολύνθηκαν από το Novichok [βίντεο] - iefimerida.gr

Φύλλο και φτερό κάνει η αστυνομία τα σπίτια των δύο Βρετανών που μολύνθηκαν από το Novichok [βίντεο]

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει όλα τα σημεία στο Σάλσμπερι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιθανότητα το ζευγάρι των Βρετανών που χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο του Σάλσμπερι να μετέφεραν στο σπίτι τους τον νευροτοξικό παράγοντα που τους έστειλε στην εντατική, εξετάζουν τώρα οι Βρετανικές Αρχές.

Εκατοντάδες αστυνομικοί αναζητούν «το μολυσμένο αντικείμενο», που άφησαν πίσω τους οι επίδοξοι δολοφόνοι του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπαλ και της κόρης του Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο.

Φύλλο και φτερό κάνει η αστυνομία τα σπίτια των δύο Βρετανών που μολύνθηκαν από το Novichok [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τις κατοικίες της 44χρονης Ντον Στέρτζες και του 45χρονου φίλου της Τσάρλς Ρόουλι, σε μια προσπάθεια να βρουν τα υπολείμματα του Novichok. Oι Αρχές υποπτεύονται ότι το αντικείμενο αυτό μπορεί να είναι ο,τιδήποτε, μέχρι και ένα πακέτο τσιγάρα και κάλεσαν τους κατοίκους του Σάλσμπερι -ανάμεσά τους και τους επισκέπτες του πάρκου «Βασίλισσα Ελισσάβετ» να πλύνουν κατεπειγόντως τα ρούχα τους και να καθαρίσουν λεπτομερώς αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα».

Φύλλο και φτερό κάνει η αστυνομία τα σπίτια των δύο Βρετανών που μολύνθηκαν από το Novichok [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η τοπική κοινωνία είναι εξαιρετικά ανήσυχη μετά την επιβεβαίωση από εργαστηριακές αναλύσεις ότι το ζευγάρι των Βρετανών μολύνθηκε από τον νευροτοξικό παράγοντα που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στον Σκρίπαλ και την κόρη του. Εκατοντάδες αστυνομικοί, μέλη της αντιτρομοκρατικής, αλλά και των υπηρεσιών υγείας έχουν κατακλύσει την πόλη.

Φύλλο και φτερό κάνει η αστυνομία τα σπίτια των δύο Βρετανών που μολύνθηκαν από το Novichok [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία που επισκέφθηκε το ζευγάρι, ενώ αναλύουν δεκάδες βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος, όπως το παρακάτω από κατάστημα στο Σάλσμπερι όπου η Στέρτζες αγόρασε κρασί και μπύρες την Πέμπτη και την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν καταρρεύσει το Σάββατο το μεσημέρι:

Το πάρκο που επισκέφθηκαν η Στέρτζες και ο Ρόουλι, ένα πανδοχείο και μια διεύθυνση στο Έισμπερι, 11 χιλιόμετρα μακριά από το Σάλσμπερι, έχουν αποκλειστεί, όπως και μια εκκλησία Βαπτιστών καθώς και ένα φαρμακείο.

Φύλλο και φτερό κάνει η αστυνομία τα σπίτια των δύο Βρετανών που μολύνθηκαν από το Novichok [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Τα δύο θύματα κατέρρευσαν το Σάββατο μετά από έντονες παραισθήσεις και αφού εμφάνισαν αφρούς στα στόματά τους.

Ο Τσάρλι Ρόουλι (Φωτογραφία: Facebook)
H Ντον Στέρτζες (Φωτογραφία: Facebook)

Αρχικά η αστυνομία υπέθεσε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένης ηρωίνης, αλλά δύο 24ωρα αργότερα οι αιματολογικές αναλύσεις επιβεβαίωσαν ότι είχαν έλθει σε επαφή με το Novichok. Τώρα πιστεύουν ότι η Στέρτζες, μητέρα τριών παιδιών και ο Ρόουλι ίσως βρήκαν κάτι περίεργο στο έδαφος και το έπιασαν με τα χέρια τους. Φίλοι του Ρόουλι είπαν ότι μερικές φορές έψαχνε τους κάδους των απορριμμάτων αναζητώντας αντικείμενα που θα μπορούσε να πουλήσει.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί τίποτε κι η αστυνομία παραδέχεται ότι δεν έχει ιδέα που μπορεί να βρισκόταν ο νευροτοξικός παράγοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ