O Τραμπ στέλνει στον Κιμ ένα CD του Ελτον Τζον με το τραγούδι «Rocket Man»... - iefimerida.gr

O Τραμπ στέλνει στον Κιμ ένα CD του Ελτον Τζον με το τραγούδι «Rocket Man»...

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μ’ ένα αν μη τι άλλο περίεργο δώρο έφθασε ο Μάικ Πομπέο στην Πιονγιάνγκ.

Στις αποσκευές του μεταφέρει ένα CD του Έλτον Τζον με το τραγούδι “Rocket Man” - που χαρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο είχε αποκαλέσει «μικρό πυραυλάνθρωπο» τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η Βόρεια Κορέα ενέτεινε τις πυραυλικές της δοκιμές.

Σε μια προσπάθεια να αποφορτιστεί περαιτέρω το κλίμα στις διμερείς σχέσεις, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα δώσει το CD στον Βορειοκορεάτη δικτάτορα μαζί με μια επιστολή του Τραμπ.

O Έλτον Τζον ερμηνεύει το "Rocket Man" στο Maddison Square Garden τον Σεπτέμβριο του 2000 (Βίντεο: YouTube)

Σύμφωνα με πηγές στην Ουάσιγκτον που επικαλείται η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo, το δώρο του Τραμπ αντανακλά την πεποίθησή του ότι ο Κιμ θα κάνει πράξει όσα υποσχέθηκε κατά την ιστορική τους συνάντηση τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη.

Ο Τραμπ είχε αποκαλέσει τον Κιμ αρκετές φορές πέρυσι «μικρό πυραυλάνθρωπο», κι εκείνος του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχικά διαταραγμένο ξεμωραμένο». Αλλά από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι... Στο τετ -α -τετ της Σιγκαπούρης ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα, με τον Κιμ να απαντά ότι δεν έχει ακούσει ποτέ το συγκεκριμένο τραγούδι του Έλτον Τζον -λόγος για τον οποίο ο Τραμπ ζήτησε από τον Πομπέο να πάρει μαζί του το CD κατά την τρίτη επίσκεψή του από τον περασμένο Απρίλιο στη Βόρεια Κορεά.

Το CD δεν είναι το πρώτο περίεργο δώρο του Τραμπ προς τον Κιμ. Στη συνάντησή τους του έδειξε ένα τετράλεπτο βίντεο που θύμιζε κινηματογραφικό τρέιλερ που υπογράμμιζε τις δύο επιλογές του κομμουνιστικού καθεστώτος: ή να έχει απέναντί του έναν πανίσχυρο εχθρό, ή να απολαύσει την ευημερία ενός ειρηνικού μέλλοντος ως εταίρος της Ουάσιγκτον. Στο κλιπ εμφανίζονταν οι δύο ηγέτες ως αρχιτέκτονες ενός νέου κεφαλαίου στην παγκόσμια ιστορία.
Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η Πιονγιάνγκ αναβαθμίζει τις πυρηνικές της δυνατότητες, παρά τη συμφωνία να κάνει βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι περιμένει από το καθεστώς του Κιμ να «συμπληρώσει κάποιες λεπτομέρειες» από τη διακήρυξη της Σιγκαπούρης.

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο Τραμπ πιστεύει πώς ο Κιμ επιθυμεί «ένα διαφορετικό, πιο λαμπρό μέλλον» για τους Βορειοκορεάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ