Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους - iefimerida.gr

Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι οι καλοντυμένοι άνδρες, και δεν αναφερόμαστε μόνο στο σήμερα, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Εμπιστεύονται την αμερικανική εταιρεία Brooks Brothers που φέτος κλείνει τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της και εξακολουθεί να παραμένει πάντα σύγχρονη και διαχρονική με μότο «Διάρκεια, συνέπεια, καινοτομία».

Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους | iefimerida.gr 0

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που οι 40 από τους 45 Αμερικανούς προέδρους έχουν εμπιστευτεί την συγκεκριμένη εταιρεία σε επίσημες εκδηλώσεις. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις μοναδικές εμφανίσεις του Μπαράκ Ομπάμα που εντυπωσίαζε πάντα με το αξεπέραστο στυλ του.

Φυσικά, δεν ήταν ο μόνος. Ο Φρεντ Αστέρ λάτρευε τις περίφημες γραβάτες της Brooks Brothers και δε δίσταζε να τις φοράει σαν ζώνες. Ο J.F. Kennedy έκανε συνώνυμο του αμερικανικού στυλ το ίσιο κοστούμι με τα δύο κουμπιά, ενώ ο Andy Warhol δεν μπορούσε να αντισταθεί στα πουκάμισα της εταιρείας.

Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους | iefimerida.gr 1

Ποιες είναι όμως οι καινοτομίες της Brooks Brothers που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο;

1. Το Polo Button – Down shirt - Η ιστορία του πουκαμίσου με τα κουμπάκια στο γιακά

Το 1896, ο John Brooks, εγγονός του Ιδρυτή Henry Sands Brooks, είχε επισκεφθεί την Αγγλία, όπου παρακολούθησε έναν αγώνα Polo. Τότε παρατήρησε ότι οι παίκτες φορούσαν ένα πουκάμισο ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το σπορ. Το πουκάμισο είχε μαλακό κολάρο και οι αθλητές αυτού του ευγενούς αθλήματος έραβαν τις άκρες του γιακά με κουμπιά, για να μην τους εμποδίζουν όταν ίππευαν. Αυτό έδωσε την ιδέα στον John Brooks να φέρει αυτό το στυλ στην Αμερική, και σύντομα ξεκίνησε η παραγωγή των Polo® Button- Down πουκαμίσων στα εργοστάσια της Brooks Brothers, που σύντομα γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους | iefimerida.gr 2
Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους | iefimerida.gr 3

Πρόκειται για ένα πρακτικό πουκάμισο, το οποίο έχει δύο εκδοχές: formal και casual, ώστε να φοριέται με ή χωρίς γραβάτα. Σήμερα, το πουκάμισο με τα κουμπάκια στο γιακά (polo button-down shirt) αποτελεί συνώνυμο της αμερικανικής παράδοσης και κουλτούρας, αλλά και επιλογή εκατομμυρίων καταναλωτών ανά τον κόσμο.

2. To αυθεντικό Navy Blazer

Το κλασικό Navy Blazer, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1837 και πήρε το όνομά του από ένα πλοίο: το H.M.S. Blazer. Στη διάρκεια της προετοιμασίας για την επίσκεψη της βασίλισσας Βικτωρίας, ο διοικητής του πλοίου έντυσε το πλήρωμά του με μπλε -με λευκή ρίγα- σακάκια. Όταν η βασίλισσα επιθεώρησε το πλήρωμα, έκρινε ότι ήταν τόσο κομψά ντυμένο, ώστε διέταξε η νέα στολή να υιοθετηθεί από το σύνολο του ναυτικού. Ακολουθώντας την προέλευσή του, το Navy Blazer αποτέλεσε μετέπειτα το χαρακτηριστικό ένδυμα στα Yacht Club, καθώς και σε κάθε άλλο ιστιοπλοϊκό θεσμό. Σήμερα το αυθεντικό Navy Blazer με τα χρυσά κουμπιά, που η Brooks Brothers δημιουργεί με συνέπεια για περισσότερα από 150 χρόνια, παραμένει μια αξεπέραστη διαχρονική αξία. Συνδυάζεται τέλεια με μπεζ, λευκό ή χακί το καλοκαίρι και σκούρο γκρι παντελόνι το χειμώνα.

Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους | iefimerida.gr 4

3. Η ριγέ ολομέταξη γραβάτα- σήμα κατατεθέν της Brooks Brothers
Η ριγέ ολομέταξη γραβάτα είναι ένα σήμα κατατεθέν – από τα διασημότερα του Οίκου.

Brooks Brothers: Η διάσημη εταιρεία που ντύνει ακόμη και τους Αμερικανούς προέδρους | iefimerida.gr 5

Από το 1902, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η rep γραβάτα, ξεχώρισε, πρώτον για το ύφασμα – γνήσιο, ανθεκτικό, ειδικά ενισχυμένο μετάξι – και δεύτερον για το «στρατιωτικό στυλ» που παρέπεμπε σε γραβάτες στρατιωτικών ή άλλων κλειστών Λεσχών. Η Brooks Brothers, ωστόσο, πρωτοτύπησε, αλλάζοντας τη φορά της ρίγας από αριστερά προς τα δεξιά, και έτσι την «αποχαρακτήρισε» από το στρατιωτικό της ύφος. Τη δεκαετία του '50 η rep γραβάτα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ της Brooks και του κολεγιακού «Ivy League Look».

Ο αμερικανικός οίκος Brooks Brothers λάνσαρε κάποια από τα πιο εμβληματικά ρούχα που έχουν περάσει ποτέ από την ιστορία της ανδρικής ένδυσης και εδώ και 200 χρόνια ντύνει έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Σταθερός πάντα στις αξίες της για ποιότητα και καινοτομία, αποδεικνύει ότι τα ρούχα του μπορούν να φορεθούν από όλους εκείνους που θέλουν να είναι καλοντυμένοι.

Ανακαλύψτε την συλλογή brooksbrothers.com.gr/man

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ