Τάσεις MRB: Με 9,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου -Κακή η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει το 68,3% - iefimerida.gr

Τάσεις MRB: Με 9,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου -Κακή η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει το 68,3%

Ψηφοφόρος ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη-Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διαφορά 9,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Νέα Δημοκρατία ως προς την πρόθεση ψήφου που καταγράφεται στις τάσεις της MRB.

Συγκεκριμένα, στη μέτρηση που έγινε στις 22-29 Ιουνίου, στις τάσεις της MRB, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 8,9%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,8%, Ενωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8%, Ελληνική Λύση 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.

Τάσεις MRB: Με 9,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου -Κακή η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει το 68,3% | iefimerida.gr 0

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 55,4% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,6%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15,9%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστολό 5,1% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,9%.

Τάσεις MRB: Με 9,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου -Κακή η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει το 68,3% | iefimerida.gr 1

Στο ερώτημα πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 48% απαντά να προκηρυχθούν πρόωρα, το 43,4% να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019), ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 36,6% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πρόωρα, ενώ το 53,6% εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Τάσεις MRB: Με 9,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου -Κακή η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει το 68,3% | iefimerida.gr 2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,6%.«Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.

Τάσεις MRB: Με 9,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου -Κακή η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει το 68,3% | iefimerida.gr 3

Πάνω από 8 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε πολύ άσχημα

Αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα η έρευνα της MRB δεν βγάζει ιδιαίτερη αισιοδοξία, καθώς στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 86,4% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα» και μόλις το 2% απαντά ότι είναι «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Επιπλέον στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά, το 65,2% απαντά «Μάλλον όχι-Σίγουρα όχι» και το 25,4% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι», ενώ αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους, οι πολίτες απαντούν 65,3% «Μάλλον όχι και σίγουρα όχι» και 24% «Σίγουρα ναι-Μάλλον ναι».

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 69% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 11,4% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.

Τέλος στο ερώτημα, πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, το 87,2% απαντά «Πολύ κακή - κακή».

Αξιολόγηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο ερώτημα «με βάση αυτά που γνωρίζετε, έχετε ακούσει, έχετε διαβάσει, πώς κρίνετε συνολικά τη Συμφωνία», το 68,3 απαντά «μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά», ενώ το 12,8% «σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MRB Τάσεις πρόθεση ψήφου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ