Megaupload: Ανοιξε ο δρόμος για την έκδοση του Κim Dotcom από τη Νέα Ζηλανδία στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Megaupload: Ανοιξε ο δρόμος για την έκδοση του Κim Dotcom από τη Νέα Ζηλανδία στις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της Megaupload
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιδρυτής της Megaupload, Κim Dotcom έχασε την τελευταία μάχη κατά της έκδοσής του από τη Νέα Ζηλανδία στις ΗΠΑ σ’ ένα πολύκροτο δικαστικό σήριαλ, που κρατά έξι χρόνια.

Ο εκκεντρικός Γερμανός που κατηγορείται ότι κέρδισε εκατομμύρια από την αυτοκρατορία της Megaupload, μια υπηρεσίας φιλοξενίας και διαμοιρασμού αρχείων, η οποία εξυπηρετούσε πενήντα εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2012 που έκλεισαν οι διακομιστές της και ο ίδιος συνελήφθη μετά από κινηματογραφική επιδρομή στην έπαυλή του στο Όκλαντ, αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκβιασμό, απάτη και ξέπλυμα χρήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επισύρουν ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη.

Ο Kim Dotcom είχε ζητήσει από το δικαστήριο να ακυρώσει δύο προηγούμενες αποφάσεις περί έκδοσης του ιδίου και τριών συγκατηγορουμένων του στην Αμερική, αλλά οι τρεις δικαστές απέρριψαν το αίτημά του.

Ο Dotcom και οι τρεις συνεργάτες του -Φιν Μπατάτο, Ματίας Όρτμαν και Μπραν φαν ντερ Κολκ- κατηγορούνται ότι αποκόμισαν 175 εκατομμύρια δολάρια και προκάλεσαν ζημιά μισού δισ. δολαρίων στη δισκογραφική και κινηματογραφική βιομηχανία στις ΗΠΑ ενθαρρύνοντας χρήστες που κατέβαλλαν συνδρομή να αποθηκεύουν και να μοιράζονται περιεχόμενο που καλύπτεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή ετυμηγορία του Εφετείου της Νέας Ζηλανδίας στην υπόθεση Κim Dotcom», είπε η συνήγορός του, Ιρα Ρότκεν. «Έχουμε πάει σε τρία δικαστήρια, το καθένα από τα οποία έκανε διαφορετική νομική ανάλυσης της υπόθεσης, ενώ ένα εξ’ αυτών έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NEA ZHΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ Kim Dotcom megaupload
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ