Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ταινίες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων εξελίσσονται απόψε το βράδυ στην Αθήνα.. Οι προτάσεις πολλές, η επιλογή δική σας...

ΣΙΝΕΜΑ

  • Moving Silence Festival 2012 στο CAMP

Συνεχίζεται το φεστιβάλ αφιέρωμα στη σύγχρονη βωβή εικόνα και τον πειραματικό ήχο, που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα από το Moving Silence και το Goethe-Institut Athen. Μουσικοί και sound artists από την Αθήνα και το Βερολίνο συνδέουν ζωντανά σύγχρονες βωβές ταινίες. Τηλ.: 2103661000, 2103247679. Στο CAMP (Πλατεία Κοτζιά). Ώρα: 8.30 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Πολιτισμός

Η Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, παρουσιάζει έργα των Κώστα Καπνίση («Ο Παπαφλέσσας»), Θεόφραστου Σακελλαρίδη («Ο Βαφτιστικός») και Νίκου Χατζηαποστόλου («Οι Απάχηδες των Αθηνών»). Στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος - Κτίριο 56 (Πειραιώς 254). Τηλ.: 2122540000. Ώρα: 8.30 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

  • Οι BajoFondo Tango Remixed στο Studio 54Nights (ex Club 22)

Το συγκρότημα από το Rio de la Plata, στα σύνορα Αργεντινής και Ουρουγουάης, βρίσκεται πάλι στην Αθήνα για να δώσει μια συναυλία γεμάτη πάθος και μοναδικούς ήχους, όπως house, trance, trip hop, drum ΅n' bass και τάνγκο. Με ηλεκτρονικούς και χορευτικούς ήχους, οι Bajofondo δημιουργούν μια νέα διάσταση στο λεγόμενο neo-tango. Στο Studio 54 Nights (ex Club22), Βουλιαγμένης 22. Τηλ.: 210 3811712. Εισ.: 30 ευρώ.

  • 18η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Σε έργα Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (Ιταλικό Καπρίτσιο), Σεργκέι Προκόφιεφ (Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.1 σε ρε μείζονα, έργο 19) και Σεργκέι Ραχμάνινοφ (Συμφωνικοί Χοροί, έργο 45). Στο βιολί η Αλίνα Πογκόστκινα. Η μουσική διεύθυνση είναι του 'Αλαν Μπουριμπάγιεφ. Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη). Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Ώρα: 8.30. Τιμές: από 25 έως 5 Euro.

  • Ο Καόρου Κακιζακάι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Ο Καόρου Κακιζακάι σε ένα ρεσιτάλ γιαπωνέζικου φλάουτου σακουχάτσι, που χρησιμοποίησαν πρώτοι οι βουδιστές. Θα ερμηνεύσει παραδοσιακά κομμάτια, αλλά και έργα σύγχρονων συνθετών. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφ. Συγγρού 107-109). Τηλ.: 2109005800. Ώρα: 9 μμ. Εισιτ.: Euro 25, 15 (μειωμ.).

  • Ο Βασίλης Σκουλάς στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς

Ο σπουδαίος κρητικός λυράρης και τραγουδιστής σε μια αξέχαστη συναυλία. Στην Αθηναΐδα (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός). Τηλ.: 2103480080. Ώρα: 9.30 μμ.

  • Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Fuzz Live Music Club

O αγαπημένος τραγουδοποιός με την παρέα του Ντίνο Σαδίκη (μπαγλαμάς), Χρήστο Χαρμπίλα (ηλεκτρονικά), Τίτο Καργιωτάκη (κονσόλα ήχου) και Στάθη Αραμπατζή (κιθάρα). Στο Fuzz Live Music Club (Πειραιώς & Χαμοστέρνας, Ταύρος). Τηλ.: 2103450817. Ώρα: 10 μμ. Εισιτ.: Euro 13, 10.

  • Οι Bloodstone στο Seven Sins Club

Ένα δυνατό γκρουπ σε hard rock και heavy metal γνωστά κομμάτια, καθώς και σε δικό τους υλικό. Στο Seven Sins Club (Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα 5, Πλ. Κάνιγγος). Τηλ.: 6993103044. Ώρα: 9 μμ. Είσ.: Euro 7 (με μπίρα)

  • Οι Blues Therapy και Loose Rag στο In Vivo

Οι Blues Therapy ενώνουν τις μουσικές τους με το δυναμικό τρίο Loose Rag. Στο In Vivo (Χ. Τρικούπη 79 & Μεθώνης). Τηλ.: 2103822103. Ώρα: 11 μμ. Είσ.: Euro 6.

  • Οι Dr. Vodkatini στο Bacaro

Η δεκαμελής μπάντα στήνει ένα κεφάτο πάρτι από soul, acid jazz, disco, latin, lounge, easy listening, funk και hip hop ήχους. Στο Bacaro (Σοφοκλέους 1).

Τηλ.: 2103211882. Ώρα: 10.30 μμ. Ελάχιστη κατανάλωση: Euro 7

ΘΕΑΤΡΟ

  • Πρεμιέρα του έργου «Ντιμπούκ» από το ΚΘΒΕ στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Παρουσιάζεται το «Ντιμπούκ» του Μπρους Μάγιερς, από το ομώνυμο έργο του Σαλόμ 'Ανσκι. Μια εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και της αγάπης που δεν έχει σύνορα, μέσα από το μαγικό φως της Καμπάλα και τη μαγικοθρησκευτική μύηση στη σκοτεινιά της αγάπης και το φως του θανάτου. Σε μετάφραση Λουΐζας Μητσάκου, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Σαββίνας Γιαννάτου. Παίζουν οι Δημήτρης Παπανικολάου και Δέσποινα Κούρτη. Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος). Τηλ.: 2103418550. Ώρα: 9 μμ. Εισ.: Euro 15, φοιτ.: 10.

  • Πρεμιέρα του έργου «Η γωνία του γαλάζιου» στο θέατρο Αλκμήνη

Τρεις γυναίκες είναι θύτες και θύματα των επιλογών, των προσδοκιών και του χαρακτήρα τους. Δράμα της Σώζιας Μαράκη σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Μαρίνου. Στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 12, Πετράλωνα). Τηλ.: 2103428650. Ώρα: 9.15 μμ. Εισ.: Euro 12.

  • Πρεμιέρα του έργου «Ερωμένες στον καμβά» στο Θέατρο Δια Δύο

Κωμωδία της Σοφίας Καψούρου για γυναίκες που ενέπνευσαν μεγάλους ζωγράφους από τον 4ο αιώνα π. Χ. έως και τον 20ό αιώνα. Στο Θέατρο Δια Δύο (Σπύρου Πάτση 99 & Πρέσπας, Κεραμεικός). Τηλ.: 6938013002. Ώρα: 9 μμ. Εισ.: Euro 12.

  • Πρεμιέρα του έργου «Έλα να παίξουμε» στο θέατρο Αργώ

Ψυχολογικό Θρίλερ της Κερασίας Σαμαρά για ένα αλλόκοτο νεαρό ζευγάρι, που εμφανίζεται απρόσκλητο σε μια φιλήσυχη οικογένεια και επιβάλλει ένα παιχνίδι, το οποίο όμως κανείς δεν θέλει να παίξει. Στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο). Τηλ.: 2105201684-5. Ώρα: 9 μμ. Εισ.: Euro 15, νέοι έως 25 ετών Euro 12, άνεργοι Euro 5.

  • Πρεμιέρα του έργου «Ο τραπεζίτης» στο Beton 7

Το σύγχρονο κοινωνικό έργο των Βρετανών συγγραφέων Ρέι Κίλμπι και Τζον Στάινμπεργκ μιλάει για τη χρηματοοικονομική κρίση και πώς μπορεί να κλονίσει την προσωπική και επαγγελματική ζωή ενός αυτοδημιούργητου άνδρα. Avant premiere στο Beton 7 (Πύδνας 7, Βοτανικός). Τηλ.: 2107512625. Ώρα: 7.30 μμ.

ΠΟΙΗΣΗ

  • Λογοτεχνική βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο ΚΕΘΕΑ

Το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με την Εταιρία Συγγραφέων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οργανώνει βραδιά ανάγνωσης ποίησης. Οι ποιήτριες Μαριγώ Αλεξοπούλου, Ηρώ Νικοπούλου και Αθηνά Παπαδάκη θα διαβάσουν ποιήματα του Ομήρου και της Σαπφούς, αλλά και των Σολωμού, Πολυδούρη, Σεφέρη, Ελύτη, Βαρβέρη, Χιόνη κ.α. Στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής). Τηλ.: 210 86 40 943. Ώρα: 7 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαίο Φαγοπότι» στον IANOS

Οι εκδόσεις ΑΡΜΟΝΙΑ και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το 25ο βιβλίο του θεατρολόγου και κριτικού Κωνσταντίνου Μπούρα με τίτλο "Αρχαίο Φαγοπότι". Μια ψυχαγωγική αφήγηση, βασισμένη στον Αθήναιο, στον Αριστοφάνη, στον Μένανδρο, στον Ευριπίδη, στον Όμηρο, στον Αρχίλοχο και σ' άλλους ποιητές. Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου και θα γιορτάσει τα πεντηκοστά γενέθλιά του.

Στον IANOS (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217810. Ώρα: 8.30 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

  • Τα βιομηχανικά μνημεία της Ελευσίνας στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Πλάκα)

Η πρώτη καταγραφή του βιομηχανικού αποθέματος και της ιστορικής του εξέλιξης στην πόλη της Ελευσίνας και την ευρύτερη περιοχή Θριασίου Πεδίου θα παρουσιαστούν από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Τον εντοπισμό και την καταγραφή των σωζόμενων εγκαταστάσεων των βιομηχανιών ανέλαβε ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ, Νίκο Μπελαβίλα. H παρουσίαση των ευρημάτων της, που θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα), θα συνδυαστεί με προβολή σχετικής ταινίας (από τη σειρά «Αμήχανη βιομηχανία», σκηνοθεσία Βασίλη Λουλέ) και θα ολοκληρωθεί την επομένη, με ξενάγηση στα αρχαία και βιομηχανικά μνημεία της περιοχής, από την αρχαιολόγο Καλλιόπη Παπαγγελή και τους συντελεστές της έρευνας. Ώρα: 5 μμ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ