Κουτρουμάνης: Δεν συζητάμε πλέον την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: Δεν συζητάμε πλέον την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού

Κουτρουμάνης: Δεν συζητάμε πλέον την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων, είπε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ παράλληλα προανήγγειλε μειώσεις στο εφάπαξ, απόφαση την οποία θα πάρει, όμως, η επόμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό real, εξήγησε πως για το εφάπαξ έχουν ήδη γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για τον συμψηφισμό με τα δάνεια, όχι μόνο στεγαστικά, των δημοσίων υπαλλήλων. Πάντως, προανήγγειλε μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ, που δίνονται κυρίως από τις ΔΕΚΟ, απόφαση που, όπως είπε, θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης απηύθυνε νέα πρόσκληση σε εργοδότες και εργαζόμενους να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μία άναρχη κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Τόνισε επίσης πως ήδη με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις έγιναν 45 επιχειρησιακές και σε 3.500 επιχειρήσεις υπογράφηκαν ατομικές συμβάσεις, ενώ εκτίμησε ότι «εάν τα πράγματα δεν πάνε χειρότερα το επόμενο διάστημα» δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Τέλος, υπογράμμισε, πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ παρά το γεγονός ότι το ταμείο έχει μείωση εσόδων κατά 25% σε σχέση με το 2009, ενώ προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας κατά μία ή δυο μονάδες το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ