Λαυρεντιάδης: Δεν εκβιάζομαι από εκδοτικά, πολιτικά και τραπεζικά συμφέροντα - iefimerida.gr

Λαυρεντιάδης: Δεν εκβιάζομαι από εκδοτικά, πολιτικά και τραπεζικά συμφέροντα

Λαυρεντιάδης: «Δεν εκβιάζομαι από εκδοτικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνέντευξη που θα προκαλέσει αναταράξεις στο δημόσιο βίο παραχωρεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί το Σάββατο ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη για πέντε κακουργήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές του δραστηριότητες τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Λαυρεντιάδης μιλάει για την Proton Bank και τα δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που κατηγορείται ότι πήρε με παράνομο τρόπο και οδήγησαν μάλιστα στην κρατικοποίηση της τράπεζας. Μιλάει, επίσης, για τις μαζικές εξαγορές μέσων ενημέρωσης που έκανε την τελευταία πενταετία λέγοντας πώς είναι γνωστό ότι για να μπορέσει να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα θα πρέπει να έχεις την υποστήριξη του Τύπου.

Ο κ. Λαυρεντιάδης χαρακτηρίζει τις διώξεις εναντίον του συνωμοσία, προφανώς για να δικαιολογήσει την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις ότι δεν εκβιάζεται υπονοώντας ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις.

Αίτημα Λαυρεντιάδη να επιστρέψει τα 160 εκατομμύρια

Έτοιμος να επιστρέψει τα 160 εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται σε τράπεζες της Ελβετίας, αλλά έχουν δεσμευτεί από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Τα χρήματα έχουν δεσμευτεί για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank από τον εισαγγελέα ενώ σε βάρος του επιχειρηματία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ σε εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντος του από την Proton Bank, την εποχή που ο Λ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της. Ο επιχειρηματίας επισκέφτηκε τον κ. Τέντε και κατέθεσε αίτημα να αποδεσμευτούν τα 160 εκατ. και εκείνος να τα επιστρέψει στην Proton Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κύριος Τέντες όσο και ο επικεφαλής των Οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής που ήταν παρών στη συνάντηση απάντησαν στον Λ Λαυρεντιάδη πως το αίτημα του θα εξεταστεί και θα γίνει δεχτό μόνο αν βρεθεί τρόπος να αποδεσμευτούν τα χρήματα χωρίς να μεσολαβήσει κάποιο παρένθετο πρόσωπο ή λογαριασμοί και αυτό μόνο για να επιστραφούν στα ταμεία της Proton Bank.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λαυρέντης Λαυρετντιάδης σε δήωση του έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ανάλογο αίτημα για αποδέσμευση των 160 εκατ. ευρώ είχε υποβάλει και στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση χωρίς όμως αυτό να γίνει δεχτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ