Η Κομισιόν αδειάζει το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί - iefimerida.gr

Η Κομισιόν αδειάζει το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρότατες επιφυλάξεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν. Αμαντέου Αλταφάζ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του κ. Μάκη Βορίδη για την απελευθέρωση των ταξί.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων είπε, όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm ότι «η Ελλάδα πάει σε εκλογές και θα δούμε πολλά περίεργα».

Στη συνέχεια ο κ. Αλταφάζ διευκρίνισε ότι «αν η προτεινόμενη νομοθεσία για την απελευθέρωση ου επαγγέλματος των ταξί δεν διασφαλίζει ότι θα δοθούν νέες άδειες και ότι θα μειωθεί σημαντικά το κόστος των υπηρεσιών που φθάνει στον τελικό καταναλωτή, τότε το νομοσχέδιο δεν συνάδει με το μνημόνιο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση».

Πρακτικά δηλαδή, η Κομισιόν διατηρεί σοβαρότατες ενστάσεις για τη νέα ρύθμιση που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό Συμβούλιο.

Ο τέως υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης που διαφώνησε στο υπουργικό Συμβούλιο και δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τις ρυθμίσεις του κ. Βορίδη, σχολιάζοντας την εξέλιξη στο θέμα των ταξί, είπε: «Εφόσον αυτά ισχύουν στο ακέραιο επιβεβαιώνεται η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να εγκριθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα μας και για τα ταξί περιγράφεται στο μνημόνιο, αλλά η γνώμη μου είπε είναι ότι δεν μπορεί η ελληνική πολιτεία να κάνει εξαίρεση σε μία συντεχνία» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι το νομοσχέδιο «δεν είναι μόνο εκτός τόπου και χρόνου αλλά και εκτός κοινωνική δικαιοσύνης και πολιτικής ηθικής».

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης, αρκέστηκε να δηλώσει: «Θα υπάρξει επίσημη απάντηση όταν θα με ενημερώσει επίσημα η Κομισιόν για το νομοσχέδιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ