Ο νικητής των εκλογών στο Μεξικό δηλώνει: Θα επιδιώξουμε ειλικρινή διάλογο με τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ο νικητής των εκλογών στο Μεξικό δηλώνει: Θα επιδιώξουμε ειλικρινή διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο θριαμβευτής των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να παραμείνει η χώρα του στην εμπορική συμφωνία NAFTA με τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στόχος του είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και φιλικοί δεσμοί με την Ουάσινγκτον.

Ο πρώτος αριστερός πρόεδρος στην ιστορία του Μεξικού, είπε στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη νίκη του ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία, θα "σφίξει το ζωνάρι" αντί να αυξήσει τους φόρους και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ελλειμμάτων.

Αναφερόμενος στα πετρελαϊκά συμβόλαια του Μεξικού, είπε ότι θα τα επανεξετάσει "ένα προς ένα" ενώ για το νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας είπε ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή που θα αναλάβει να εξετάσει αν πρέπει ή όχι να προχωρήσει το σχέδιο αυτό.

Ο "Άμλο", όπως τον αποκαλούν από τα αρχικά του ονόματός του, είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί το προεδρικό αεροσκάφος και δεν θα διορίσει τα παιδιά του στην κυβέρνησή του.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του νεοεκλεγέντος προέδρου υπογράμμισαν από την πλευρά τους ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί την αυτονομία της Κεντρικής Τράπεζας και την κυμαινόμενη συναλλαγματική ισοτιμία του πέσο.

Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι "πολύ πειθαρχημένη" σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό και τα μακροοικονομικά ζητήματα, είπε ο Κάρλος Ουρσούα, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης θα είναι να ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις, τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους επενδυτές και να επιτευχθεί πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Πρόσθεσε επίσης ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μείωση του αριθμού των κοινωνικών προγραμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ