Απίστευτη βαρβαρότητα: Δηλητηρίασαν και κομμάτιασαν λιοντάρια στη Νότια Αφρική - iefimerida.gr

Απίστευτη βαρβαρότητα: Δηλητηρίασαν και κομμάτιασαν λιοντάρια στη Νότια Αφρική

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάρτυρας μιας απίστευτης βαρβαρότητας έγινε η ιδιοκτήτρια ενός πάρκου άγριας ζωής στη Νότια Αφρική, που βρήκε κατακρεουργημένα έξι από τα λιοντάρια της.

Λαθροθήρες δηλητηρίασαν τέσσερα ενήλικα λιοντάρια και δύο σκύμνους και στη συνέχεια έκοψαν τα κεφάλια και τα πόδια τους, με πιθανότερο κίνητρο να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά, καθώς χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας.

«Είναι βάρβαρο, απάνθρωπο, αποκρουστικό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω πώς νιώθω. Είναι μια παράλογη, άσπλαχνη ενέργεια», είπε η Κρίστα Σάιμαν, ιδιοκτήτρια του πάρκου Mystic Monkeys & Feathers, λίγο έξω από την Πραιτόρια.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο λευκά λιοντάρια ονόματι Ασλεμ και Άιντεν, τα αγαπημένα των τουριστών, καθώς και οι λέαινες Σούζι, Τζέσι και δύο μικρά λιονταράκια.

Απίστευτη βαρβαρότητα: Δηλητηρίασαν και κομμάτιασαν λιοντάρια στη Νότια Αφρική  | iefimerida.gr 0

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ η εταιρεία ασφαλείας, Hi-Risk Unit λέει ότι βρίσκεται στα ίχνη τους και προσφέρει αμοιβή περίπου 17.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι λαθροθήρες πέταξαν πάνω από τα ηλεκτροφόρα σύρματα δηλητηριασμένα κοτόπουλα για να σκοτώσουν τα λιοντάρια. Η ιδιοκτήτρια υποψιάζεται ότι οι δράστες είχαν κάποιο συνεργό μέσα στο πάρκο, καθώς δεν παραβιάστηκε ο φράκτης του.

«Μου ραγίζει την καρδιά γιατί τα λιοντάρια αυτά τα μεγάλωσα από μωρά και τα τάιζα με το μπουκάλι και να ‘ρχονται τώρα να κάνουν αυτό το μακελειό για να χρησιμοποιήσουν τα οστά, τα νύχια και τα δόντια τους σε τελετές μαύρης μαγείας», λέει συντετριμμένη.

Οστά λιονταριών εξάγονται λαθραία σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμακευατικών σκευασμάτων αντί των σπανιότερων οστών τίγρεων. Στη Νότια Αφρική μπορεί κανείς να αγοράσει ένα πλήρη σκελετό λιονταριού για 1.200 ευρώ, αλλά στο Βιετνάμ αξίζει περίπου 60.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ